GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE- 23 Haziran’da İstanbul’da yapılan tekrar seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na destek verdiği için çalıştığı AKP’li Bergama Belediyesi’nde mobbinge maruz kalan Bergama Araştırmaları Kütüphanesi görevlisi Aydın İleri’ye destek mesajları geldi. İleri ile uzun süre çalışan eski Başkan Mehmet Gönenç, yaşananları üzüntü ile izlediğini ifade etti. Bergama gibi bilimle, kültür sanatla anılan bir ilçenin bu tür olaylarla kamuoyu gündemine gelmesinin kendisi gibi ilçedeki herkesi üzdüğünü ifade eden Gönenç “Aydın İleri sözleşmeli bir memur, yeni yönetim kendisi ile çalışmak istemezse sözleşmesini yenilemez olur biter. Bu tür yönetmelere başvurmak hoş değil. Umarım belediye yönetimi yaptığı bu yanlıştan döner. Aydın İleri’nin görev yaptığı Bergama Kütüphanesi tematik bir kütüphane, içerisinde farklı dillerde, arkeolojiye dair, tarih, sanat tarihi, arkeoloji, mitoloji alanındaki, Bergama tarihine ait binlerce kitap var. Aydın, o kütüphaneye çok iyi bakıyordu. O nedenle yaşananlar hoş olmadı.” Diye konuştu.

‘AYDIN, BERGAMA BELEDİYESİ İÇİN BİR ŞANSTIR’

Türkiye Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal’da Derneğin Genel Başkan Yardımcısı olan Aydın İleri’ye yapılanları eleştirerek şunları söyledi: “Belediye Kütüphanelerinde yeterince kütüphaneci yok. Hatta bazılarında hiç yok. Bergama Belediye Kütüphanesi şanslıydı çünkü iyi bir kütüphanecisi vardı. Kütüphane sorumlusu olarak çalışan Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aydın İleri’nin siyasi nedenlerle, Arşiv Müdürlüğü adı altında depoya sürülmesi kabul edilemez. İşi fiziki saldırıya kadar vardıran belediye yetkililerini kınıyorum. Bergama Kütüphanesinde yüzlerce kültürel etkinlik düzenleyen meslektaşımıza yapılan bu haksızlık aynı zamanda Bergama halkına karşı da yapılmıştır. Elbette kütüphanecinin de siyasi görüşü vardır. Ama hiçbir kütüphaneci işini yaparken dil, din, ırka ayırımı yapmadan; mesleğinin evrensel değerleri ve etik kuralarına uyarak işini yapar. Aydın İleri’de bunu en iyi bilen kütüphanecilerdendir. Bu hatadan bir an önce dönülmesi ve Aydın İleri’nin görevine iade edilmesini istiyoruz.”

‘İDEOLOJİK TAKINTIDAN VAZGEÇİN’

Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin de yaptığı açıkla ile Aydın İleri’ye yönelik bu hoyratlıktan dolayı kütüphanesindeki kitapların insanlardan daha çok üzüldüğüne ve incindiğine inandığını söyleyerek “Temenni ederim Bergama Belediyesi ideolojik takıntılardan vazgeçer” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi