Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından üç yıldır devam ettirilen 'Çocuk Tiyatroları' projesiyle, 37 tiyatro grubu tarafından oyunlar sergilendiği, toplam 14 bin  663 öğrencinin ücretsiz olarak tiyatroyla buluşturulduğu belirtildi.

Karabağlar ilçesindeki tüm ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin tiyatroyla buluşturulmasını amaç edinen proje kapsamındaki 37’nci oyun, 'Duvara Karşı Tiyatro' grubunun sahnelediği,  'Sivri Kafalılarla Yuvarlak Kafalılar' oyunu oldu. Bu oyunu Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da çocuklarla birlikte izledi. Oyun, Bozyaka Kültür Merkezi tiyatro salonunda, sabah ve öğleden sonra  olmak üzere iki seans halinde sahnelendi. Öğrenciler oyunu kahkahalar eşliğinde izleyerek keyifli dakikalar geçirdi.

Üç yıldan bu yana devam ettirilen Çocuk Tiyatroları projesiyle, çocuklara tiyatro sevgisi aşılamak ve kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak hedefleniyor. Bu çerçevede 14 bin 663 öğrencinin, 37 tiyatro grubunun sergilediği farklı oyunları toplam 74  seansta izleme fırsatı yakaladığı bildirildi.

Editör: Haber Merkezi