İzmir'de, Gaziemir Belediyesi ve Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu işbirliğiyle 'Arama Köpekleri ile Doğada Canlı Arama ve İtaat Sınavı'nın ikincisi düzenlendi. Hafta sonu iki günlük etapta düzenlenen 'Arama Köpekleri ile Doğada Canlı Arama ve İtaat Sınavı'nda 12 özel eğitimli köpek yarıştı. Sarnıç'taki ormanlık alanda kayıp araması yapan köpekler, futbol sahasında oluşturulan parkurda da itaat sınavı verdi.

ÜÇ KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİ

Köpekli doğa araması konusunda eğitim olanakları ve mevzuattaki eksikliğe dikkat çekmek ve başta kamu kuruluşları olmak üzere kurumlarını bu konuda harekete geçirmek amacıyla düzenlenen sınav üç kategoride gerçekleştirildi. RH - FL - E Doğa Araması Uygunluk Testi, RH - FL - A Doğa Araması Görev Yeterlilik Testi ve RH - FL - B Doğa Araması Görev Yeterlilik Testi'nden geçen köpekler, özel parkurda da sahipleri ile birlikte itaat sınavından geçirildi.

YARIŞMAYA BÜYÜK İLGİ

Birçok kurumun arama kurtarma ekibinin ilgisini çeken organizasyonda, FL-A kategorisinde Gaziemir Belediyesi Arama Kurtarma Gönüllüleri Ekibi'nden Şefik Özkul, Laşin isimli köpeğiyle birinci, yine Gaziemir Belediyesi Arama Kurtarma Gönüllüleri Ekibi'nden Ersel Yıldırım Athamaz isimli köpeğiyle ikinci oldu. RH-F-E kategorisinde ise Salih Altan Demir Barut isimli köpeğiyle birinci oldu. FL-B kategorisinde ise Ersel Yıldırım, Atar isimli köpeğiyle birinci, Şefik Özkul, Laşin isimli köpeğiyle ikinci, Ersel Yıldırım, Athamaz isimli köpeğiyle üçüncü oldu.

LAŞİN VE ATAR DÜNYA ŞAMPİYONASI YOLCUSU

İki gün süren yarışmada büyük başarı sergileyen Gaziemir Belediyesi Arama Kurtarma Gönüllüleri Ekibi'nden Şefik Özkul'un 275 puan alan Laşin isimli köpeği ile Ersel Yıldırımın 283 puan alan köpeği Atar, Eylül ayının son haftası yapılacak FCI IPO Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Editör: Haber Merkezi