Çiğli Belediyesi yeni normal düzende belediyeye ait tesislerin daha hijyenik ve güvenilir koşullarda hizmet vermesi için üst düzey tedbirler aldı. QR kodlu menü sistemini ilk uygulayan Çiğli Belediyesi’nin sosyal tesisleri olan Akvaryum Kafe ve Pelikan Kafe İzmir Turizm Hijyen Kurulu tarafından verilen Turuncu Çember Sertifikasını ilk denetimde almaya hak kazanan hijyenik işletmeler oldu.

İLK DENETİMDE TAM NOT

Çiğli Belediyesi sosyal tesisleri, İzmir’deki işletmelerin normalleşme sürecine uyumunu kolaylaştırmak ve güvenli bir şekilde bu süreci atlatmasını sağlamak amacıyla uygulanan Turuncu Çember Sertifikası denetimine tabi tutuldu. İzmir Turizm Hijyen Kurul üyeleri, belirlenen kriterler ve ilgili mevzuat çerçevesinde Akvaryum Kafe ile Pelikan Kafe’de Covid-19, hijyen ve sosyal mesafe unsurları açısından denetim yaptılar. Masalar arası sosyal mesafe, personelin Covid 19 eğitimi, uyarı levhaları, WC temizliği ve el yıkama bilgilendirme yazıları, atık maske ve eldiven kutusu, yiyecek ve mutfak malzemelerin saklama koşulları, dezenfektanlı paspas ve genel düzen gibi maddelerin yer aldığı 52 kriterin tek tek incelendiği denetimden tam not alan belediye tesislerine Turuncu Çember Sertifikası aynı gün teslim edildi.

“TESİSLERİMİZ GÜVENLİ”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, salgın döneminde genel halk sağlığına yönelik hizmetleri artırdıklarını belirterek, aynı özeni belediyeye ait sosyal tesislerde de gösterdiklerini söyledi. QR kodlu menü sistemini ilk kullanan belediye olduklarına dikkat çeken Başkan Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkımızın sağlığı için ilk günden itibaren ilçemizde gerekli önlemleri aldık. Bu özeni kendi tesislerimizde de gösterdik. Yeni normal düzende QR kodlu menü, genel hijyen, sosyal mesafe ve gerekli diğer tüm tedbirleri tesislerimizde uyguluyoruz. Çiğlili hemşehrilerimiz güvenle belediye tesislerimize gelebilirler. Biz onlar için her türlü önlemi aldık.”

Editör: Haber Merkezi