İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe Diyarbakır ile İzmir arasında dostluk köprüsü kurulması yolunda çalışmalara devam ediyor. Diyarbakır Çüngüş Gençlik Spor Kulübü'nün futbol takımına eşofman takımlarını ve formalarını CHP Çüngüş ilçe başkanı Mehmet Demiroğlu aracılığıyla, sporculara ulaştıran Türkmentepe gençlerin spor faaliyetlerine yönlendirilmesinin önemli bir mesele olduğunun altını çizdi. Türkmentepe, "Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına ne gerekiyorsa yapmalıyız. Bunun en sağlıklı yolu ise onları spora yönlendirmektir" diye konuştu.

“GÖREVİMİZİ SEVE SEVE YERİNE GETİRİYORUZ”

Diyarbakırlı gençlerin İzmirli gençlerle eşit olanaklara sahip olmaları gerektiğini belirten Türkmentepe, "Bunun için biz Sivil Toplum Kuruluşları'na(STK) çok iş düşüyor. Bizde bu görevimizi seve seve yerine getiriyoruz. 1400 kilometre öteden gelen içten bir teşekkür için her şeye değer" dedi.

Daha önce de Tunceli Ovacık Spor ile Foça da futbol turnuvaları düzenleyen Türkmentepe, spor faaliyetleriyle doğu ve batı arasında spor ile köprü kurma çalısmalarına devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi