Mart 2019 CHP’nin kalesi olarak anılan İzmir, iktidar için de muhalefet içinde en önemli merkezlerden biri. Mart 2019 da yapılması planlanan yerel seçimler için partiler seçim startlarını verdi. Seçim atmosferini ve temposunu iyi bilen Türkmentepe, 16 Nisan referandumunda yaptığı çalışmaların yanında,24 Haziran Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde CHP İzmir milletvekili adayları ile İzmir'in 30 ilçesindeki saha çalışmalarında yer almış, Diyabakır, Şırnak, Uşak gibi Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde seçim çalışmalarına destek vermişti.

"İKTİDAR YERELDEN BAŞLAR"

Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile görüşmeler gerçekleştiren Başkan Türkmentepe ev ziyaretleri ile de seçmenin nabzını tutuyor. Mahalle mahalle gezen, STK’lar ile sık sık bir araya gelerek projelerini anlatan Türkmentepe çalışkanlığıyla dikkat çekiyor. Milletvekilliği seçimlerinin ardından Ankara’ya giderek, CHP İzmir milletveklerini makamlarında ziyaret eden Göçmen derneği başkanı Türkmentepe Foçalı dostlarıyla düzenlediği kahvaltı etkinliğinde, "Yerel seçim süreci başladı. Biliyoruz ki iktidar yerelden başlar. Bizde bu yönde çalışmalarımıza başladık. Daha iyiyi yapmak için, umudu büyütmek için, çalışacağız" şeklinde açıklama yapmıştı.

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ"

Genç Belediye Başkan Aday Adayı’nın projeleri ve profosyonel çalışma şekli Foça siyasetine heyecan getirdi. Foça CHP gençlik kolları ile de biraraya gelerek aday adaylığı süreci ve projeleri hakkında gençleri bilgilendiren Türkmentepe şöyle konuştu, “Ülkemiz de ekonomi ve siyaseten her şey kötüye giderken bir vatansever olarak hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Foça da örnek bir belediyecilik anlayışı sergileyerek bunun Türkiye geneline yayılmasını sağlamayı hedefliyoruz. İyilik bulaşıcıdır. Biz genç bir belediye, genç bir kent yaratacağız. Eğitimden, çevresel faaliyetlere, tarımdan, kalkınmaya, toplumsal eşitlik anlayışından, sanatsal faaliyetlere kadar her alanda örnek projelere imza atarak, Foça da aslında hayal ettiğimiz ülkeyi inşa edeceğiz. Özellikle gençlerin giderek umudunu yitirdiği ve mutsuz olduğu güzel ülkemizi tekrar onlar için umut vaadeden bir şekle getirmeye, Foça'dan başlayacağız”.

"EĞİTİM İÇİN EL ELE GELECEĞE"

Türkmentepe seçim çalışmalarının yanında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile de adından söz ettiriyor.Son olarak Foça’da dezavantajlı öğrenciler, ev hanımları ve gençler için ‘Mesleki Beceri Geliştirme Atölesi’ kurulabilmesi adına çalışan Türkmentepe Foça Kaymakamı Ali Çetin’nin eşi Sibel Çetin, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Mavişehir Rotary Kulübü Başkanı Altan Yücel ve Mark Warner  ile ‘Eğitim İçin El Ele Geleceğe’isimli projeyi hayata geçirdi. Atölyeye kaynak sağlaması amacıyla da 31 Ağustos’ta Mark Warner Phokaia Beach Resort’ta OLTEN Flarmoni Orkestrası tarafından verilecek bir konser organize edildi..

Editör: Haber Merkezi