2013 yılında temeli atılan, büyüklüğü ve sahip olduğu özellikleriyle Türkiye'de bir ilk niteliği taşıyan İzmir Sosyal Yaşam Kampusu, artık kapılarını açmaya hazır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik uygulaması alanındaki en büyük yatırımı olan 65 bin metrekare alan üzerine kurulu dev tesis, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. 

İçinde huzurevi, aşevi, spor salonu ve yüzme havuzu, çocuk ve gençlik merkezi, engelli merkezi, rehabilitasyon merkezi gibi bölümler bulunan Sosyal Yaşam Kampusu, Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerinin beğenisine sunuldu. Önümüzdeki günlerde taşınacakları yeni huzurevi, müstakbel ev sahiplerinden tam not aldı. Türkiye'de daha önce örneği bulunmayan Sosyal Yaşam Kampusu'nun en önemli bölümünü oluşturan yeni huzurevi, sahip olduğu konfor ve donanımıyla 5 yıldızlı otelleri aratmıyor.

26 bin 540 metrekare inşaat alanına sahip 8 katlı ve 425 kişi kapasiteli huzurevi binasının 83 kişilik bölümünü geriatri birimi ve alzheimer-demans hasta odaları, 342 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak. İzmir'in yeni huzurevinde konukların her türlü ihtiyacını karşılayabilecek birimlere yer verildi. Sosyal Yaşam Kampusu bünyesinde inşa edilen huzurevinde 90 adet tek kişilik, 78 adet iki kişilik, 32 adet de üç kişilik oda bulunuyor. Ayrıca yeni huzurevinde balo salonu, kafeteryalar, yemek salonları, kütüphane, kuaför ve berber salonları, el işi salonu, terzihane, TV ve oyun salonları oluşturuldu.

SUALTI RAGBİSİ BİLE İZLEYECEKLER

7 bin 700 metrekare inşaat alanına sahip olan 3 katlı bir diğer binada ise konferans salonu, fitness center, yüzme havuzu, spor salonu, kafeterya, açık oturma terası kuruluyor. Spor salonu İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından işletilecek. Tesiste 310 cm derinliğe sahip yarı olimpik havuz inşa edildi. Havuzdan spor okulu öğrencilerinin yanı sıra İzmir'de bulunan birçok spor kulübünün antrenman yapmak amacıyla yararlanacak. Uygun derinliğe sahip olması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi sualtı ragbisi takımı da antrenmanlarını burada yapacak. Ayrıca İzmir'de faaliyet gösteren spor kulüplerinin sualtı ragbisi, sualtı hokeyi, su topu, paletli yüzme gibi branşlarının antrenmanlarını yapma müracaatları ve ilgili federasyonların yarışmalarını düzenleme gibi talepleri karşılanabilecek. Spor tesisinin çalışma prog ramı ilerleyen tarihlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi web sitesinden duyurulacak.

YENİ VE MODERN AŞEVİ 

Sosyal Yaşam Kampusu çatısı altında İzmir'in yeni ve modern aşevi de hizmet verecek. Yaklaşık 6 bin metrekare inşaat alanına sahip yeni aşevi birimi, 3 katlı binasında günde 5 bin kişiye yemek hazırlayacak kapasitede kuruldu. Aynı zamanda Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nden alınan veriler doğrultusunda cenaze evlerine günde 3 bin 500 - 4 bin pide dağıtımı, kış döneminde 2 bin öğrenciye çorba hizmeti, yardıma ihtiyacı olan tüm kesimlere günde 2 bin adet kumanya dağıtım hizmetleri yeni yerinde sürdürülecek.

ÇOCUK VE GENÇLERİN YENİ MERKEZİ

Sosyal Yaşam Kampusu'nda çocuklar ve gençler de unutulmadı. 3 bin metrekare alanda çocukların ve gençlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kafeterya, çok amaçlı salon, psikolog odası, kütüphane, el becerileri odası, grup terapi odası, eğitim odası, bilgisayar odası kuruluyor. Sosyal Yaşam Kampusu'ndaki Çocuk ve Gençlik Merkezi, Aile ve Gençlik Merkezi Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çocuk ve Gençlik Merkezleri'nin ana üssü olacak.

ENGELLİLER UNUTULMADI

Engellilerin toplumsal hayata etkin ve özgürce katılımını sağlayacak okuma yazma kurs odası, resim atölyesi, el becerileri atölyesi ve seramik atölyesinin bulunduğu 4 bin 225 metrekarelik Eğitim Merkezi'nde, engelli bireylere yönelik kişisel gelişim ve eğitim, psiko-sosyal rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, aile destek programları, hobi bahçesi, spor aktiviteleri, engelli yüzme havuzu yer alıyor. Kurulacak modern tesiste, engellilere yönelik günübirlik bakım birimi açılması planlanıyor.

REHABİLİTASYON MERKEZİ

İzmir Sosyal Yaşam Kampusu'nda bakıma ihtiyacı olan engelli, dezavantajlı gruplara hizmet edebilecek şekilde su altı masajı, çocuk engelli ve yaşlı rehabilitasyon havuzu, muayene odaları, egzersiz salonu, rehabilitasyon salonu, grup egzersiz salonu ve masaj ünitesinin yer aldığı Rehabilitasyon Merkezi de bulunuyor. Kampus'ta ayrıca 159 araçlık açık otopark, süs havuzları, çocuk oyun alanı, 1 adet amfi tiyatro, 2 adet de açık kondisyon alanı oluşturuldu.

Editör: Haber Merkezi