Karabağlar Belediye Meclisi, Bozyaka Pazaryeri’nin altındaki 1600 metrekarelik kapalı alanı AKUT’a tahsis etti. Karabağlar Belediyesi’nin de düzenleme çalışmalarına destek olduğu merkeze, Suriye’nin El Bab kentinde şehit olan AKUT Gönüllüsü Uzman Çavuş Akın Acar’ın adı verildi. Bu yılın başlarında törenle hizmete giren merkez, Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesi oldu. Burada 12 ay boyunca eğitimler, seminerler veriliyor; arama kurtarmaya ilişkin sergiler yer alıyor. Özellikle halka ve öğrencilere yönelik farkındalık yaratma, bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Yerleşkedeki AKUT Müzesi’nde de, 17 Ağustos ve Van depremleri, Soma maden kazası gibi acil durum ve doğal afetler ilgili eşyalar sergileniyor.

Yerleşke, afet durumlarında acil müdahale ve koordinasyon merkezi görevini de üstleniyor. Elazığ ve son İzmir depremlerinin ardından AKUT ekiplerinin koordinasyonu bu merkezden sağlandı. İstanbul, Denizli, Manisa, Seferihisar gibi Türkiye’nin farklı noktalarından yola çıkan ekipler, Karabağlar Belediyesi’nin de desteğini alarak en fazla yıkım yaşanan noktalardan Bayraklı’daki arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da bu çalışmalar sırasında AKUT ekiplerini ziyaret ederek kolaylık ve başarılar diledi.

Zamanı belirsiz!

Afetlerin ne zaman gerçekleşeceğinin bilinemeyeceğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Yaşadığımız son deprem, bunu bize bir kez daha hatırlattı. Bu deprem ayrıca, arama kurtarmanın ne kadar önemli ve değerli olduğunu daha iyi anlamamızı sağladı. Depremin üzerinden günler geçtikten sonra enkaz altından sağ çıkarılan çocuklarımız, vatandaşlarımız hepimizin umudu oldu. Biz de arama kurtarma çalışmaları konusunda kendini tüm dünyaya ispatlamış, örnek olmuş sivil toplum kuruluşlarından AKUT’a destek veriyoruz. Bundan sonraki süreçte de yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi