İz Gazete - Bir saati aşkın süre ülke ve İzmir gündemine dair soruları yanıtlayan Soyer, dinleyicilerden gelen bir soru üzerine kendisini KültürPark’a Dokunma Platformu’nun düşüncelerine yakın hissettiğini söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda İzmirli belediye başkanlarının ‘Projeyi destekliyoruz’ açıklamasına hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine Soyer, “Ben ne o platformun içindeyim ne de o belediye başkanlarının içindeyim. O açıklamanın yapıldığı gün, Belediye Başkanlarının bir araya geldiği gün, yurt dışındaydım ve fiilen de o açıklamada yer almam mümkün değildi” dedi.

KültürPark Projesi ile ilgili de çok geniş bilgi sahibi olmadığını ancak KültürPark’a Dokunma Platformu’nun açıklamalarını okuduğunu kaydeden Soyer, “Doğrusu platformun açıklamalarını kendime yakın buluyorum” dedi.

İZMİRLİ BİR BİREY OLARAK...

Soyer şöyle konuştu: “KültürPark’la ilgili, benim söylediğim bir şey var; 2013’ün Aralık ayında söylemiştim ve o söylediklerimin arkasındayım. Ben bir vatandaş olarak fikrimi ifade ediyorum. Orada ne yapılması gerektiğini en iyi bilen insan oradaki yerel yöneticidir, Aziz Bey’dir. Onunla ilgili bir şey söylemem ne yakışık alır ne de doğru olur. Yoksa bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve İzmirli bir birey olarak fikrimi söylüyorum. Ben fuar alanının olabildiğince yeşil kalması gerektiğini düşünüyorum. Oraya koyacağınız her yeni şey ticari bir akım yaratacaktır, ticareti çeken bir mıknatıs işlevi görecektir. Ben oraya hangi gerekçeyle olursa olsun bir ticari yoğunlaşmanın olmasını doğru bulmuyorum.  Oranın olabildiğince sadece insanların nefes alacağı bir yeşil alan olarak kalmasını istiyorum.”

HERŞEYİ BİLEN OLAMAM

Benzeri bir tartışma ile Seferihisar’da karşılaşması durumunda nasıl bir yol deneyeceğinin sorulması üzerine ise Soyer, geçmişten bir örnek verdi. Tunç Soyer “Bizim ölçeğimiz Büyükşehir’le karşılaştırılmayacak bir ölçek ama geçmişten bir örnek verebilirim. Bizim eski bir düğün salonumuz vardı ve orayı yıkıp iş merkezi yapmak istemiştik. Bu fikri sosyal medyada açtık. Onlarca yorum geldi, onları mümkün olduğu kadar derleyip toparlayıp cevaplar verdik. O önermelerden yola çıkarak bir proje hazırladık ve o projeyi de sayfaya koyduk. Yine görüşler gelmeye başladı. Projeyi böyle şekillendirip değiştirdik. Değiştirmek dünyanın sonu değil. Ben yerel yönetici olarak her şeyi en iyi bilen insan olamam. Yerel yönetici her şeyin en iyisini bilen insanları o kentin yönetimine katmayı beceren kişidir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi