Koronavirüs (Covid-19) kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı günlerinde, Buca’nın Kaynaklar bölgesinde bir sokak köpeği tüfekle yaralanmış olarak bulundu. Gece geç saatlerde evinde can dostlarına mama verirken ağır yaralı köpeği gören Ertan Nasay isimli vatandaş, hemen harekete geçti. Gecenin geç saatlerinde açık veteriner bulamayan Nasay, çareyi Buca Belediyesi’ne ulaşarak buldu.

AŞILAMA VE KISIRLAŞTIRMA DA YAPILDI
Mesai sonunda gelen ihbarı hızlıca değerlendiren Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hekimler, köpeği müşahede altına aldı. Aldığı saçma yarasıyla çok fazla kan kaybeden kangal kırması köpeğe gerekli müdahale yapılarak, sağlığına kavuşturuldu. Köpeğin sağlık durumunun iyileşmesinin ardından aşılama ve kısırlaşma işlemleri de gerçekleştirildi.

YENİ YUVASINA KAVUŞTU
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, duyarlı vatandaş Ertan Nasay ile yoğun tedavi sürecinin ardından iyileşen köpeği Buca Belediyesi Özgür Hayvan Parkı’nda ziyaret etti. Hayvanın sağlık durumu hakkında bilgi alan Başkan Kılıç, köpeğin Kaynaklar’da yaşayan bir hayvansever tarafından sahiplendirilmesini sağlayarak sıcak bir yuvaya kavuşturdu.

HER ZAMAN ONLARIN YANINDAYIZ
Yaralı hayvanın sağlığına kavuşması için belediyenin tüm imkanlarını seferber eden Belediye Başkanı Kılıç, “Can dostlarımız bizim için çok değerli. Bu duyarlılığı gösteren tüm vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şu an pandemi sürecinden dolayı onların özellikle mama ihtiyaçları var. Bizler de hem mama hem de veterinerlik desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Her zaman onların yanındayız.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi