Çok sayıda sanatçı, yazar, bilim insanı ve tiyatrocuyu konuk eden Uluslararası Bergama Kermesi gazeteci-yazar Emre Kongar’ı Gülpark Amfi Tiyatro’da Bergamalılarla buluşturdu.

Tarihin en önemli konularının konuşulduğu panelde gazeteci-yazar Emre Kongar verdiği örnekler ve bilgiler ile dinleyenlerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Emre Kongar’ın panelinin ardından Gaziantep Üniversitesi Tiyatro Oyuncuları Topluluğu’nun   “Dönüşüm Geçidi”adlı çocuk oyunu, çocuklara keyifli dakikalar yaşattı.

Bergama Kültür Merkezi (BerKM) sahnesinde Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin Müzik Gruplarının birbirinden güzel ezgiler seslendirdiği kermeste, Çamdibi Bandosu en güzel Balkan ezgileri ile izleyenleri coşturdu.

Geçmişten günümüze binlerce tiyatro oyunun sergilendiği Asklepion Antik Tiyatro’da ise İzmir Sahne Tozu Tiyatrosu “ Troya İçinde Vurdular Beni ” adlı tiyatro oyunu ile tiyatro severleri adeta büyüledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda Grup Sonraki İstasyon ve Bergama’nın yetiştirdiği genç yeteneklerden Sinan Efe Aksoy’un Anadolu Rock’ın en sevilen şarkılarını söylediği gecede, sesleri ile dinleyenleri büyüleyen Türkiye’nin en güzel korolarından Boğaziçi Gençlik Korosu dünya müziğini Bergamalılarla buluşturdu. Konserin sonunda Koro Şefi Masis Aram Gözbek’e teşekkür plaketi takdim eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç koronun kapanış şarkısına eşlik etti. 

Editör: Haber Merkezi