Başbakanlık toplu Konut İdaresi’nin İzmir’de yeni inşa edeceği konut projesi için Torbalı’yı pilot bölge ilan etmesi ilçeyi hareketlendirdi. Bu amaçla TOKİ tarafından bir ay önce Torbalı’nın genelini kapsayan bir anket çalışması başlatıldı. Çoğunluğu İzmir'den 15 bin kişi konut edinmek istediğini belirtti.

 Vatandaşın konut tipi tercihini öğrenmek için düzenlenen anket formunda; Alt gelir gurubuna hitap eden 2 oda bir salon seçeneği, sosyal konut olarak bilinen 3 oda bir salon seçeneği, emekliler için ve özürlüler için konut seçeneği şıkları bulunuyordu. Anket çalışması dün itibariyle neticelendi. TOKİ’nin ilçede inşa edeceği yeni proje için Torbalı’dan toplam 15 bin başvuru alındı. TOKİ’nin konutları nerede yapacağı ve Torbalı’da kaç adet konut inşa edeceği önümüzdeki günlerde neticelenecek anket analizinden sonra kesinlik kazanacak. TOKİ’nin Torbalı’nın Yazıbaşı Mahallesi’nde 2010 yılında tamamladığı bir toplu konut projesi mevcut.

15 BİN BAŞVURU İLE KAPANDI

İlçedeki TOKİ başvuruları Torbalı Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından koordine edildi. İmar Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir ekip bir ay boyunca belediye binasının 3.katında gelen taleplerle ilgilendi. Torbalı’nın Kuşçuburun, Yazıbaşı, Pancar Mahallelerinden gelen başvurular ile Gaziemir, Balçova gibi civar ilçelerden yapılan başvurular Ayrancılar’daki ekip tarafından alındı. Ayrancılar’daki ofise toplamda 10.300 başvuru yapılırken Torbalı Belediyesi’ne ise 4.700 kişi başvurdu.

EN ÇOK BAŞVURU AYRANCILAR’A

 Ayrancılar’da yapılan başvurularda büyük bir patlama yaşandı. Torbalı Belediyesi’nin Ayrancılar’daki ofisine tam 10.400 kişi başvurdu. Bu başvuru patlamasına İzmir’in Gaziemir, Buca, Narlıdere, Balçova gibi semtlerinden vatandaşların TOKİ başvurularını Ayrancılar’daki ofisten yapması neden oldu.

BAŞKAN GÖRMEZ, 'ÜNİVERSİTE KAÇINILMAZ GÖRÜNÜYOR'

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İZBAN hattının ilçeye kadar uzanmasıyla Torbalı’nın marka değerinin arttığına dikkat çekerek, “İlçemiz hem ulaşılabilirlikte hem de iş olanakları bakımından, belediye hizmetlerinden dolayı İzmir'in en büyük çekim merkezlerinden biri haline geldi. Bu, sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Büyük bir yapılaşma ile karşı karşıyayız. İnşaat sektörü çok hızlı büyüyor. Buna bağlı olarak sanayi ve tarımdaki liderliğimizi güçlendiriyoruz. Sağlıkta da aynı şekilde hem kamu hem de özel sektörün odaklandığı bir merkez olduk. Eğitimde özel okullarımız ilçeye yoğun ilgi gösteriyor. Turizmde Metropolis Antik Kenti ilçemize ayrı bir değer katıyor.

Bütün bunların toplamı ise üniversite anlamına geliyor.  Menderes Havzası’nı bilimle besleyecek,  geliştirecek bir devlet üniversitesi artık kaçınılmaz görünüyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi