Yeni Torbalı Belediye binası için hazırlıklar hızlı başladı. 30 Ekim’de gerçekleşen İzmir depremi nedeniyle ağır hasar alan Torbalı Belediyesi yıkılmış, daha önce yapılan ulusal mimari yarışma sonrası seçilen projenin hemen başlaması için Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur talimat vermişti. Kısa süre içerisinde ihalesi yapılması beklenen yeni belediye binası için zemin etüdü çalışması başladı. Sadece belediye binasının olacağı noktada değil aynı zamanda yapılacak olan pazaryeri ve kent meydanında da etüt çalışmaları başladı. 2018 TBDY (Türkiye Bina ve Deprem Yönetmeliği) çerçevesinde hazırlanacak olan rapor için 30 ve 20 metrelik 45 adet sondaj çalışması gerçekleşecek. İki etap halinde gerçekleşecek olan sondaj çalışmaları Jeoloji Yüksek Mühendisi Reyhan Peştemalcı Üregel tarafından yürütülüyor. İzmir’deki birçok yüksek katlı yapının zemin etüdü çalışmalarını da gerçekleştiren ekip tarafından yürütülen çalışmalar, kısa süre içerisinde raporlanacak.

ZEMİN ETÜDÜ YAPILIYOR

Etüt çalışmalarından sonra rapor haline gelecek sonuçlarla birlikte yeni belediye binasının ihale ve inşaat çalışmaları hızlanacak. Presiyometre, konsalidasyon deneyleri ile mikrotremor masv sisimik ölçümlerin de ayrıca yapıldığı zemin etüdü çalışmaları yüksek yapı tecrübesi bulunan ekip tarafından aralıksız bir şekilde yürütülüyor. Torbalı Belediyesi’nde görevli İnşaat Mühendisi Cem Türk ve Harita Mühendisi Ahmet Gönenç kontrolünde gerçekleşen zemin etüdü çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması için sondaj sayısının artırılacağı ifade edildi.

İHALEYE ÇIKACAK

En kısa sürede bitmesi için çalışmaların sürdüğü yeni belediye binası kentin ihtiyaçlarının karşılayan bir binanın yanı sıra çağdaş mimarinin de bir örneği olacak. Maliyetli, ihtişamlı bir bina yapınmaktan kaçınan bunun yerine kentin merkezinde, kent kültürünün kabul ettiği bir noktada, çağdaş bir yapıyı Torbalı’ya kazandırmak isteyen Torbalı Belediyesi, zemin etüdünden sonra ihale çalışmalarını hızlandıracak.

Editör: Haber Merkezi