Torbalı Belediyesi tarafından bu yıl 10.’su düzenlenecek olan geleneksel Uçurtma Şenliği’nin teması lösemili çocuklar oldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören çocuklar için düzenlenen uçurtma şenliğine 3 bin uçurtma hazırlandı.

Özbey Mahallesi’ndeki aktivite alanında yapılacak olan uçurtma şenliğinin sadece lösemili çocuklarla ailelerine yönelik olmadığını, bütün Torbalı’yı İzmir’i beklendiklerini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin sahip olduğu zengin bitki örtüsüne, doğal dokusuna, köylerine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Çetingül, uçurtma şenliğine lösemili çocukların aileleriyle birlikte katılacaklarını, geçen yıl da aynı etkinlikte bulunduklarını kaydetti

TÜRK HAVA KURUMU DA GÖSTERİ YAPACAK

Özbey Mahallesi’ndeki şenlikte Türk Hava Kurumu’nun gösterileri de yer alacak. Yamaç paraşütü atlayışları yapılacak. Çocuk oyun grupları kurulacak. Uçurtma Şenliğinde minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller dağıtılacak.

Editör: Haber Merkezi