Torbalı'da yapımı devam eden 250 yataklı devlet hastanesinin bahçesine, belediye tarafından 'sağlık' temalı 21 dükkan yapılması için proje hazırlandı.

70 bin metrekarelik araziye 40 bin metrekaresi kapalı olarak inşa edilecek hastanenin bahçesine belediye tarafından içinde eczaneler, tıbbi malzeme, sosyal ve sağlıklı yaşal amaçlı ürün satışının yapılabileceği toplam 21 dükkan yapılacağı duyuruldu. 3 bin 680 metrekare kapalı alana sahip olacak projesi tamamlanan toplam 21 dükkanın yapımı için bir ay sonra ihaleye çıkılacağı belirtildi. Belediyenin kendi imkanlarıyla hayata geçirilecek projenin altı ayda bitirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.
Projenin sağlık amaçlı olduğunu, işyerlerinin talep edenlere şartlı ticari sözleşmeyle kiraya verileceğini ya da satılacağını belirten AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Amacımız çevre ilçelerden ya da Torbalı merkezden tedavi amaçlı olarak ilçemize gelen vatandaşlarımızın başta ilaç ve sağlık ürünleri olmak üzere bütün sosyal ve sağlık ihtiyaçlarını giderebilecekleri mekanlar oluşturmaktır. 21 işyerimiz olacak. İçlerinde sosyal donatı alanları yer alacak. Hastaneye gelmiş bir vatandaşımız burada gereksinimlerinin önemli bir kısmını karşılayacak. Bu proje bir AVM projesi gibi düşünülmemeli. Çünkü ticari amaçlı olmayacak. Her isteyen burada dükkanını dilediği gibi kullanamayacak. Hastane çalışanlarına, hastalara, onların ziyaretçilerine, ihtiyaçlarına yönelik seçici davranılacak" dedi.

Editör: Haber Merkezi