İZSU'nun, 103 kilometrelik kanal çalışması için 20.5 milyon liralık yatırım yapacağı bildirildi.

İZSU, Torbalı'nın Türkmenköy, İnönü, Mustafa Kemal Paşa, Fevzi Çakmak, Çaybaşı, Pamukyazı, Subaşı Atatürk ve İnönü mahalleleri ile Şehitler ve Eğerci mahallelerinde kanal çalışmalarına başladı. Bu bölgelerde eskiyen kanal hatları yenilenecek, çapları büyütülecek; kanalı olmayan yerleşim yerleri de sağlıklı kanal alt yapısına kavuşacak.

Ayrancılar bölgesinde yer alan Türkmenköy, İnönü, Mustafa Kemal Paşa, Fevzi Çakmak ve İnönü mahallelerine 73 kilometrelik kanal hattı döşenecek. Kanal hattı ile toplanan evsel atık sular Ayrancılar-Yazıbaşı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nde arıtılacak. Ayrıca bu bölgelere 6 kilometrelik yağmur suyu hattı döşenerek kanal suları ile yağmur suları ayrılacak. İmalat çalışmaları 2017 yılı Eylül ayı sonunda tamamlanacak.

İZSU, evsel atık suların foseptiklerle toplandığı Çaybaşı, Pamukyazı, Şehitler, Eğerci, Subaşı Atatürk ve İnönü mahallelerine de 30 kilometrelik kanal hattı döşeyecek ve 3 adet terfi merkez yapacak. Çalışmalar 2016 yılı Temmuz sonunda tamamlanacak. Sağlıklı kanal alt yapısına kavuşacak bu bölgelerdeki evsel atık sular da Torbalı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ne bağlanacak.

Editör: Haber Merkezi