Tarım ve sanayide kaydettiği büyümeyle girişimcilerin çekim merkezi olmayı başaran Torbalı; yeni yatırımcılara kapılarını açıyor. Mermer sanayisinin yoğunlaştığı Karakuyu bölgesinde 100 hektarlık alanın imar sorununu çözecek planlama çalışmalarında sona gelindi.

Konuya ilişkin olarak Torbalı Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Karakuyu mahallemiz sınırları içerisinde kalan, Kemalpaşa yoluna cepheli halk arasında “Torbalı mermer sanayi” olarak bilinen ve 2007 yılından beri üst ölçekli planlarda (1/100.000 ve 1/25.000 planlar) ‘sanayi alanı’ olarak belirlenen yaklaşık 100 hektar alanın; 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı bulunmamaktadır.

Ayrıca; bahse konu alan içerisinde Karakuyu Beldesi zamanında yapılan mevzii imar planlarına göre yapılaşmasını tamamlamış ve ruhsatlarını (inşaat/oturma) almış sanayi tesisleri de bulunmaktadır.

Üst ölçekli planlarda (1/100.000 ve 1/25.000 planlar) ‘sanayi alanı’ olarak belirlenen yaklaşık 100 hektar alana ilişkin; planlama çalışmaları başlatılmış olup; ilgili kurumlardan planlama çalışmalarına esas görüşleri istenmiş, hali hazır harita işi ve imar planına esas jeofizik-jeolojik etüt işlerinin yapımına başlanılmıştır.

Hali hazır harita işi ve imar planına esas jeofizik-jeolojik etüt işlerinin tamamlanması akabinde belediyemizce imar planları hazırlanarak bölgede yapılaşmaya ve istihdama imkan sağlanacaktır.”

BİRLİK BAŞKANI KAYA’DAN AÇIKLAMA

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Torbalı Belediyesi tarafından sürdürülen imar düzenlemeleri ile hem mevcut yatırımcıların üretim potansiyelini arttırabileceğini, hem de yatırımcılar için yeni alanların oluşacağını belirterek şunları söyledi:

“Torbalı Belediye Başkanı Sayın Adnan Yaşar Görmez ilçedeki yatırımcıların sorunlarıyla hem birebir ilgileniyor, hem de bürokraside karşılaştıkları sorunları gideriyor. Kendimizi ve Torbalı halkını bu anlamda çok şanslı buluyorum. Adnan Başkan günü kurtarmak yerine, siyasi kaygılardan uzak şekilde en zor sorunları çözmeye çalışıyor. Biz mermerciler olarak Başkanın bu çabasına, mermerde ihracat rekorları kırarak, yeni fabrikalar kurarak cevap vermek istiyoruz” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi