İZ GAZETE- Solunum yetmezliği sebebiyle geçtiğimiz gün vefat eden Torbalı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İsmail Uygur’un yerine geçecek ismin seçileceği tarih belli oldu. İlgili kanun gereği, yeni belediye başkanının belirlenmesi için meclisi toplantıya çağırma yetkisi İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’de olurken seçimin 27 Nisan Salı Günü gerçekleşeceği öğrenildi.  

CHP’nin 18, AKP’nin 10, MHP’nin 2, DEVA Partisi’nin 1 meclis üyesinin bulunduğu Torbalı Belediye Meclisi’nde meclis üyeleri arasında yapılacak seçimle belirlenecek olan yeni belediye başkanı gizli oylamayla seçilecek. Seçimin ilk iki turunda üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı olacak.
 

CHP’den belediye başkanlığı adaylığı için Özkan Yıldız, Sıla İlgi Akkaş, Sultan İpekli ve Yıldırım Baytekin’in isimleri geçerken CHP Genel Merkezi’nin de sürece müdahil olacağı belirtildi.