Önceki dönem Torbalı Belediye hizmet binası olması için yapılmak ancak inşaatı yarım kalan binanın akıbeti belli oldu. Torbalı Belediyesi be Torbalı Kaymakamlığı’nın girişimleriyle ortak bir akılda buluşularak, binanın Hükümet Konağı olmasının önünü açtı. Bu konuyla ilgili son kez bir araya gelen Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin devirle ilgili müjdeyi verdi. Toplantıda ayrıca Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, Torbalı Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Özgür Erman Çağlar, AK Parti İlçe Başkanı Selman Günaydın ve CHP İlçe Başkanı Erol Günaydın da katıldı.

DEVİR İÇİN MUTABAKAT SAĞLANDI

Binanın Hükümet Konağı olmasıyla, küçücük bir binada sıkışan Torbalı Kaymakamlığı, Nüfus Müdürlüğü, Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü daha geniş alanda hizmet verecek. Otopark sorunun da olmadığı yeni alana Hükümet Konağı’nın taşınmasıyla ilçe trafiği de bir nebze de olsa rahatlamış olacak. Torbalı Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçe kaymakamımız Ercan ÖTER başkanlığında; Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi Özgür Erman Çağlar, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, CHP Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın, Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, AK Parti Torbalı İlçe Başkan Yardımcısı Nurhan Ebren İnce'nin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, inşaatı yarım kalan belediye hizmet binasının kaymakamlık hizmet binası olarak devralınmasıyla ilgili mutabakata varıldı. Bunun için Torbalı Kaymakamlığınca ve Torbalı Belediyesince yazışmalara başlanması talimatı verildi” ifadelerine yer verildi.

BAŞKAN TEKİN: HAYIRLI OLSUN

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, devrin tüm Torbalı’ya hayırlı olmasını dileyerek, “İnşaatı önceki dönem yarım kalan bina, Torbalılılara en güzel şekilde hizmet verecek. Torbalı Belediyesi olarak devrin gerçekleşmesi için gereken kolaylığı yapacağız. Merhum başkanımız İsmail Uygur da bu alanın Hükümet Konağı olmasını istemiş, ilk görüşmeleri kendisi başlatmıştı. Yazışmaların tamamlanmasıyla hızlı bir şekilde binanın inşaatı tamamlanıp, bina Hükümet Konağı olarak Torbalılılara hizmet verecek. Hem bu bina atıl kalmayacak hem de küçük ve eski bir binada 200 bin kişiye hizmet vermek zorunda kalan Hükümet Konağı’ndaki müdürlükler rahat bir nefes alacak. ” dedi. Öte yandan bu bina gerektiğinde diğer kamu kurumlarının da hizmet verebileceği fiziki alt yapıya sahip.

Editör: Haber Merkezi