Kısa süre önce yarışması sonuçlanan Torbalı’ya yapılacak olan yeni belediye binası, kent meydanı ve otopark ile pazar yeri projesi için önemli bir toplantı daha gerçekleşti. Yarışmayı kazanan projenin mimarı Caner Bilgin ve ekibinde yer alan Hasan Bulut Cebeci de toplantıda yer aldı. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un da bizzat katıldığı toplantıda ayrıca, Danışman jüri üyelerimizden Özel Yaşar Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olan Yenal Akgün ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olan  Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Eski Başkanı H. İbrahim Alpaslan da yer aldı. Toplantıda projenin durumu, eksikleri ve ilçenin beklentileri de konuşuldu. Oldukça verimli geçen toplantıda notlar alınırken, en kısa sürede projenin start alacağı kaydedildi.

KISA SÜREDE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Sanayi, tarım ve turizm açısından ülkenin önde gelen ilçelerinden olan Torbalı, her geçen gün gelişimini hızla sürdürüyor. Torbalı Belediyesi ilçenin bu gelişimine ve değişimine ayak uydurmak adına bazı projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda ilçenin çağdaş ve şeffaf belediyecilik anlayışını temsil eden bir belediye hizmet binası, pazar kurulan günler dışında da aktif günün her saatinde farklı kullanıcı gruplarına hitap edebilecek, açık sosyal alanlar ve meydan ile özellikle park yeri problemlerini çözecek bir otopark düzenlenme için kolları sıvayan Torbalı Belediyesi bir proje yarışması başlatmıştı. Düzenlenen Ulusal Mimari Proje Yarışmasına ülke genelinden 107 proje katılmıştı. Konusunda deneyimli jüri üyelerinin değerlendirme yaptığı yarışma sonunda Torbalı’nın kaderini değiştirecek proje kısa süre içerisinde hayata geçirilecek.

UYGUR: BU PROJE BİZİ HEYECANLANDIRIYOR

Torbalı Belediyesi’nde gerçekleşen toplantının oldukça verimli olduğunu ifade eden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Kent dokusunu bozmadan, şehir hayatına olumlu katkılarda bulunacak olan projeler için yoğun mesai harcıyoruz. İhtiyaçlarımıza yanıt veren yeni projeler kısa süre içerisinde hayata geçirilecek. Türkiye’ye de örnek olacak bir çalışma gerçekleştireceğiz. Torbalı’nın gelecekteki ihtiyaçlarını da göz önüne alınarak hazırlanacak olan proje kısa süre içerisinde başlayacak. Hem kent kültürümüzü koruyacak hem de trafiği rahatlatacak olan bu proje için oldukça heyecanlıyız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi