Torbalı Belediyesi, CHP’li belediyelerin katılımıyla İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi”nde yerini aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nın açılış konuşmasıyla başlayan zirvedeki Torbalı Belediyesi’nin standında bulunan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Türkiye genelinde zirveye katılan CHP’li belediye başkanları ve katılımcılara Torbalı’da yetişen tarım ürünlerini ve Torbalı Belediyesi’nin tarım politikalarından bahsetti.

CHP’NİN ÖNEMLİ İSİMLERİ TORBALI STANDINDA

Belediyelerin çalışmalarını görünür kılmak için “üreten belediye” ve “sosyal belediyecilik” anlayışının öne çıkan örneklerinin sergilendiği etkinlik, 30 Eylül - 2 Ekim 2021 tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Bu yıl çeşitli tarım festivalleriyle üreticinin kalkınmasının, ürünlerini tanıtmasının önünü açan Torbalı Belediyesi’nin standında zeytin, kuru domates, kuru incir gibi lezzetler katılımcılar ve ziyaretçilere tattırılırken, Torbalı Belediyesi öncülüğünde üretilen zeytin kolonyası da takdim edildi. Torbalı Belediyesi’nin standını CHP’nin önemli isimleri de ziyaret edip, bilgiler aldı. Öte yandan Torbalı Belediyesi’nin geliştirdiği, belediyenin tarlalarına ekilen buğdayların, una dönüştürülüp ‘Sizin tarlanızdan sizin sofranıza’ sloganı ile ilçedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını kapsayan proje de büyük beğeni topladı.

BAŞKAN TEKİN: TARIMSAL KALKINMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEYECEĞİZ

Zaman zaman diğer belediye stantlarını gezip, belediyelerin çalışmalarını da gözlemleyen Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin “Torbalı hem sanayi hem de tarım kenti. Bunun yanı sıra tarıma dayalı sanayimiz de yıldan yıla gelişiyor. Son yıllarda alternatif ürünlerin de yetiştirildiği, 4 mevsim üretimin devam ettiği ilçemizi zirvede 3 gün boyunca tanıtacağız. Zirvede ayrıca belediyemizin bazı daire amirleri de yer alarak, diğer belediyelerin çalışmalarını da takip ediyor. Onlardan da model alacağımız projelerle ilçemizde tarımsal kalkınmanın fitilini ateşlemek istiyoruz. Yerli üreticimizin kalkınması için projelerimiz ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi