Tire Gölet Alanı'ndaki binanın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde çocuk belediyesi kurduğunu hatırlatarak şunları söyledi. "Kurduğumuz çocuk belediyesi bir belediye başkanı olarak bana dünyayı onların gözünden görebilme imkânı verdi. Elbette uzmanların görüşleri çok önemli ama bir tesisi orayı kullanacak çocukların gözünden görmek önemli." dedi.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da çocukların görüşlerine çok önem verdiğini, onlarla birlikte mesai yapacağını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir kent bırakmak hedefi ile çıktığımız bu yolda çocuklarımızı hiçbir zaman unutmadık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in İzmir’de ilk Seferihisar'da başlattığı "Çocuk Belediyesi" projesini ikinci olarak Tire'de başlattık. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın katılımcı demokrasiyi geliştirebilmeleri, düşüncelerini açıkça söyleyebilmeleri, çözüm üretebilmeleri ve yavrularımızın yönetime doğrudan katılımlarını sağlamak üzere bugün Tire Gölet alanında kurduğumuz Çocuk Belediyemiz ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Destekleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'e şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından Tire Çocuk Belediyesi Hizmet Binası'nın açılışı yapıldı. Açılışta kurdeleyi çocuklar kesti.

Editör: Haber Merkezi