TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi ile İyi Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde oluşturdukları Miilet İttifakı kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi’nden İyi Parti’ye geçen Tire Belediyesi’nde 16 sözleşmeli personeli işten çıkarıldı.

AKP,CHP VE İYİ PARTİ’DEN ONAY

Tire Belediye Meclisi’nde oylanan karara CHP, AKP ve İyi Parti grupları onay oyu verirken, MHP grubu red oyu verdi. Ayrıca red oyu verenler arasında iki tane de İyi Partili Meclis üyesi yer aldı.

‘16 AİLE MAĞDUR’

Kararın Tire Belediye Meclisi’nde geçmesinin ardından işten çıkarılan işçiler bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında tek kalemde 16 ailenin mağdur durumda bırakıldığı ifade edilirken, basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:“1 Nisan sabahı itibariyle belediyede hakim olan sürekli paranoya halinin yansıması olan bu hareket ile bizlerin bireysel görünürlükleri de sarsılmaya çalışılmıştır. Göreve geldikleri ilk günden itibaren kul hakkını dilinden düşürmeyen yöneticiler, aralarında çocuğu, eşi hasta olan çalışanların da olduğu 16 kişinin işten çıkışını vermiştir. İşten çıkışı verilen arkadaşlarımızdan 6 yaşında şeker hastası ve çölyak hastası çocuğu olduğu için sadece sağlık masrafı 2000 lira olan , eşi yeni doğum yapmış, eşi kanser ile savaşan olduğu gibi ev kredisi ödeyen ailesine destek olan arkadaşlarımız bulunmaktadır. Mutlu kent söylemi ile yola çıkan yönetim tek kalemde 16 aileyi mağdur etmektedir”

100’ÜN ÜSTÜNDE PERSONEL ALINDI

Konuya ilişkin gazetemize konuşan işten çıkarılan belediye işçisi Ümit Tüfenkçi, “İşten çıkarılan personelin tamamı üniversite mezunu. Aramızda doktora sahibi insanlar var. Tasarruftan bahsedildi. Yüksek maaşlar aldığımız iddia edildi. Ancak bunların hiçbiri doğru değil” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, “Tire Belediyesi’ne 31 Mart sonrasında 100’ün üzerinde personel alındı. Bu süreçte işimizi yapmadığımıza dair hiçbir gerekçe yok” dedi.


 

Editör: Haber Merkezi