İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Başka Bir Tarım Mümkün" vizyonu doğrultusunda Bornova Âşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda faaliyete geçen Can Yücel Tohum Merkezi, geleneksel tohum takas etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Türkiye'nin her bölgesinden getirilen yüzlerce yerel tohum gelecek nesillere aktarılması için takas edildi. 

Tire Belediyesi de etkinlikte ata tohumu olarak çoğaltılan kabak, karpuz, patlıcan, börülce, bamya ve kavun tohumlarını hazırladığı stantta takasa açtı.

Etkinlikle ilgili olarak İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Bereketli topraklara sahip olan güzel ilçemizde yetiştirdiğimiz ata tohumlarımızın, Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği etkinlikte stant açarak dağıtımını yaptık. İzmir Büyükşehir Belediyemiz güzel bir organizasyona imza attı" dedi.

"Hedefimiz yerli ve milli tohumlarımızı koruyup çoğaltmak" ifadelerini kullanan Duran, "Bunun için mücadele veriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in de bu konuda bizlere inanılmaz destekleri var.  İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile Tire’de birçok ata tohumunun ekimini gerçekleştirdik.  Bu organizasyonda yerli ve milli tohumlarımızın el değiştirip çoğalması adına farklı bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi