Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın talimatı ile aylar öncesinden hazırlıklarına başlanan sünnet şöleni, bu yıl restorasyonu yeni tamamlanan Alay Parkı'nda yapıldı .Alay parkı'nın yeni hali şölene katılan davetlilerden tam puan aldı. Şölene Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Dinç, Tire Belediye Meclis Üyeleri, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Muhtarlar, Tireli İş İnsanları ve çok sayıda davetli katıldı. Sünnet şöleninde 3 bin kişilik yemek ikramı yapıldı. Şölene yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran şölen boyunca sünnet çocukları ve aileleri ile tek tek ilgilendi. Şölende sünnet çocukları ve tüm çocuklara ücretsiz pamuk helva ve Osmanlı macunu dağıtılırken, diğer yandan davetlilere lokma ikramı yapıldı. Sünnet yemeğinin ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Coşku içerinde geçen sünnet şöleninde Tire Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. Mehter takımı da şölen alanında unutulmaz bir konser verdi.

ŞEHİR TURU ATTILAR

Konserin ardından sünnet çocukları ve aileleri Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği üstü açık otobüslerle sünnet konvoyu yaparak şehir turu attı. Tireli iş insanlarının destek verdiği organizasyonda sünnet çocuklarına takı takıldı.

BAŞKAN DURAN: ONLARIN MUTLULUĞU HER ŞEYE DEĞER

Sünnet şöleni ile ilgili konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, "Tire Belediyesi olarak göreve geldiğimizde sünnet şölenimizi geleneksel hale getirmek istemiştik. Ancak ikinci yıl pandemi başlayınca ara vermek zorunda kaldık. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz sünnet şöleni çoşku içerisinde geçti. Göreve geldiğimizden bu yana milli ve dini günleri layıkıyla ve hak ettiği şekilde yaşıyor ve yaşatıyoruz. Sünnet şöleni de bizim için önemli gelenek ve göreneklerden biridir. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da her önemli günü hak ettiği şekilde layıkıyla kutlamaya devam edeceğiz. Sünnet şölenimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, destek veren kurum kuruluş ve hayırsever işadamlarına tekrardan teşekkür ediyorum. Allah damatlıklarını göstersin. Biz büyük bir aileyiz. İyi günde de kötü günde de hep beraberiz. Dedi.

Editör: Haber Merkezi