Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin ücretsiz ve kaliteli eğitim alması amacıyla kurulan Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi (KARBEM) 5’nci yaşını doldurdu. Merkezde eğitim gören gençlerin Bozyaka Eğitim Merkezi’nde düzenlediği yıl sonu gösterisine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan KARBEM Eğitim Koordinatörü Hakkı Karadeniz, çocuklar ve gençlerin bir toplumun geleceği olduğunu ifade etti. Karabağlar Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği önemine inanarak 2011 yılında açtığı KARBEM’de şu ana kadar yüzlerce öğrenci yetiştirildiğini ve sınavlarda ciddi oranlarda başarılar sağlandığına dikkat çeken Karadeniz, “Sizleri yetiştiren ailelere ve öğretmenlere ve bu fırsatı sunan Karabağlar Belediyesi Başkanı ve yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Eğitimin önemine değinen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise 2011 yılında kurulan KARBEM’i geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, “Bizlerin görevi onların iyi yetişmelerini sağlamaktır. Çünkü çocuklar  bizim geleceğimiz.” Dedi. Selvitopu, önümüzdeki yaz aylarında yeni şubeler açarak bin 300 olan öğrenci sayısını arttırmayı hedeflediklerini de dile getirdi ve KARBEM’in kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının ülkeye kurdukları zaman ilk yaptıklarının şeyin okur-yazarlık oranını arttırmaya çalıştıklarını ifade eden Selvitopu,  “Emeği geçenleri saygı ve sevgiyle anıyoruz. KARBEM’de de başta Hakkı Hoca olmak üzere öğretmen arkadaşlarımızı da kutluyorum. Onlar doğru şeyler yapıyorlar. Biz de mutlu oluyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu, TEOG sınavında başarılı olan öğrencilere başarı belgesi ve bisiklet verirken, öğretmenlere de çiçek takdim etti.

Gösteri bölümünde ise öğrencilerin yapmış olduğu tiyatro ve dans gösterisi ve ardından müzik dinletisi alkış aldı. Programın finalinde Başkan Selvitopu ve diğer katılımcılar, öğretmenler ile birlikte sahneye çıkarak “Leylim Ley” şarkısını hep bir ağızdan söyledi.

Editör: Haber Merkezi