BAYGEM’de eğitim gören 271 8'inci sınıf öğrencisi TEOG-2’de ter döktü. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçlar bir kez daha yüzleri güldürdü. 700 puan üzerinden hesaplanan sınavda BAYGEM’li 45 öğrenci 600 puan almayı başardı. 60 öğrenci ise 486 ila 688 arasında puan aldı. En başarılı ilk beş öğrenci ise; Çağrı Albayrak (688), Mehmet Emir Yiğit (680), Funda Aksüt (676), Fulya Aksüt (676), Duygu Aydın (676) oldu. BAYGEM birincisi Çağrı Albayrak, iki soru dışında tümünü doğru yanıtlamayı başardı.

DÜZENLİ ÇALIŞIP BAŞARDI

120 sorudan 118’ini doğru yanıtlayan Çağrı Albayrak, "Her gün düzenli olarak 150 soru çözdüm. Azmettim bu sayede istediğim sonucu aldım. Birinci TEOG’da 6 yanlışım vardı. İkinci TEOG’da iki yanlışım oldu. Hep düzenli çalıştım. Yeri geldiğinde arkadaşlarımla da dışarı çıktım. BAYGEM öğretmenleri çok iyiydi. Bize hep yardımcı oldular" dedi.

İKİZLER BİRBİRLERİNE YARDIMCI OLDU

Tek yumurta ikizlerinden Funda Aksüt, “İkizimle hep birlikte çalıştık. Çok sayıda test çözdük, tekrar yaptık. Derslerimiz günlük olarak hep tekrar ettik. BAYGEM’in bize büyük katkısı oldu. Öğretmenlerimiz bizimle hep yakından ilgilendi" diye konuştu.

STEVE JOBS’UN KONUŞMASIYLA MOTİVE OLDU

Dereceye giren öğrencilerden Mehmet Emir Yiğit, teknoloji devi Steve Jobs’un bir üniversitede yaptığı ve sosyal medyada milyonlarca kez tıklanan bir konuşmasıyla sınava motive olduğunu söyledi. Yiğit, “Her gün 500’e yakın soru çözdüm. Yeteri kadar soru çözdüğün zaman bu iş oluyor. Uyku düzenimi çok iyi ayarladım. Düzenli çalışarak güzel bir puan aldım. İlk TEOG’da yanlışlarımı gördüm. BAYGEM’de eksiklerimizi giderdik. Sınav öncesi özgüvenimi yüksek tuttum. Videolar izledim. Steve Jobs’ın bir üniversitede konuşması vardı. Her gün onu izledim. ‘Motivasyonunuzu yüksek tutun’ diyordu. Ben de öyle yaptım" dedi. Duygu Aydın ise, BAYGEM’in kendisine büyük katkı sağladığını ifade etti.

BİRİNCİ TEOG’A GÖRE BAŞARI ÇITASI YÜKSELDİ

Öte yandan BAYGEM öğrencileri, TEOG-2’deki başarıları birincisine göre yükseldi. İlk 60 öğrencinin genel ortalaması birinci TEOG’da 625.2 iken, TEOG-2’de bu ortalama 626.3’e yükseldi. 211 öğrencinin ortalaması da 327.2 olarak belirlendi. Temmuz ayında okul puanları da hesaplanacak, TEOG sonuçlarına ortalama eklenerek öğrenciler tercih yapılacak.

"ALDIKLARI PUANLAR BİZİ SEVİNDİRDİ"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, BAYGEM’in başarılarına alıştıklarını belirterek, “Öğrencilerimizin tamamı ilk TEOG’da güzel bir başarı elde etti. Biz bu başarının ikinci sınavda da süreceğinde emindik. Öyle de oldu. Öğrencilerimiz yine yüksek puan almayı başardı. Her birini tebrik ediyorum. Öğretmenlerimiz yıl boyu büyük bir gayretle çalıştı. Onlara da teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki ay çocuklarımız tercih yapacaklar. Umarım istedikleri okullara girmeyi başarırlar" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi