Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde düzenlenen ödül töreninde bir araya gelen fotoğraf tutkunları, temiz enerji konusunda farkındalık yaratan fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Dünya’nın en önemli gündem maddesi olan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda böylesine önemli bir etkinliğin Bornova’da yapılmasından büyük bir gurur duyduğunu söyledi.

Törende bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkan Vekili Hüseyin Ünal, Bornova Belediyesi ile İZİKAD’ın birlikte düzenlediği fotoğraf yarışmasının yıllarca devam etmesini dilediğini söyledi.

İDUĞ’A TEŞEKKÜR

İZİKAD Başkanı Betül Sezgin, İZİKAD Girişimci Başarı Ödülleri gecesinde “Yılın Kadın Yaşam Kalitesini Arttıran Kurumu” olarak ödül alan Bornova Belediyesi ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. “Bize bu güzel tarihi mekanı sundukları için Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Sezgin, “Yarışmamızda toplumun nabzını tutan bir tema belirledik. Bilinç oluşturarak ülkemizde de farkındalık yaratmak istedik. Kadın fotoğraf severlerimizin de dikkatini çekmeye çalıştığımız yarışmamıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YOĞUN KATILIM

Türkiye’nin 52 ilinden 283 kişinin 938 eserle katıldığı yarışmanın ödül törenine Bornova Belediye Başkanı Vekili Hüseyin Ünal ve İZİKAD Başkanı Betül Sezgin’in yanı sıra İzmir Köy Koop Birliği Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Girişimci İş Kadınları Federasyonu Başkanı Huriye Serter, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen ile fotoğraf sanatçıları ve sanatseverler katıldı.

Yarışmada birinciliği “Zirvede” isimli eseriyle Özkan Bilgin alırken, ikincilik ödülünü “Temiz Enerji” isimli eseriyle Mustafa Kılınç, üçüncülük ödülünü “Yenilenebilir Ev” isimli eseriyle Yakup Sayak aldı. Ercan Öztürk “Rüzgarın Gücü” adlı eseriyle mansiyon ödülü alırken, Bornova Belediyesi Özel Ödülü’nü “Rüzgar” isimli eseriyle Volkan Karagülleoğlu, İzmir Fotoğraf Sanatçıları Derneği Özel Ödülü’nü Ufuk Turpcan, İZİKAD Özel Ödülünü “GES Santrali” isimli eseriyle Selin Ürey aldı.

JÜRİ ÜYELERİ

Yarışmanın jüri üyeliklerini EFSA Yönetum Kurulu Başkanı Dr. Ahmet İmançer, Dokuz Eylül Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Seda Şengök, Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kursları Fotoğraf Eğitmeni Mert Ali Çakır, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu adına Yarışma Temsilcisi Metin Araz, Fotoğraf Sanatçısı Aliye Erkurtulgu, İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, İFOD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şalıs, Ressam Mehmet Ali Çakır, yaptı.

Editör: Haber Merkezi