Üye sayısının 300’ü geçtiği merkezde verilen ücretsiz aerobik, step ve pilates kursları sayesinde kilolarından kurtulan kadınlar formda kalmanın mutluluğunu yaşıyor.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta kadınların rahatça ve eğlenerek spor yapmalarına olanak sağlayan spor merkezlerinin sayısı giderek artıyor. Konak Belediyesi’nin hizmete açtığı Hatay, Levent, Mehtap, Halil Rıfat Paşa, Güneşli ve İsmetpaşa spor merkezlerine son olarak Gültepe semtine bağlı Mehmet Akif Mahallesi’nde açılan Toros Spor Merkezi eklendi. Geçtiğimiz ay hizmete giren merkez kısa zamanda bölgede yaşayan kadınların buluşma mekanı oldu. Mahallerinde gönül rahatlığıyla spor yapabilecekleri bir alana kavuşan Gültepeli kadınlar ücretsiz verilen aerobik, step ve pilates kursları sayesinde hem sağlıklarını koruyor hem de kilo veriyor.

ÜCRETSİZ KURSLAR MENNUNİYET YARATTI

Toros Spor Merkezi’nde uzman eğitmenler eşliğinde verilen kurslara katılan kadınların sayısı 300’ü geçerken, merkeze kilo vermek isteyen ev kadınlarının yanı sıra formda kalmak isteyen genç kızlar da geliyor. Çarşamba günü hariç hafta içi dört günü, dört grup halinde spor yapan kadınlar aynı zamanda bir araya gelerek sosyalleşiyor. Gösterilen egzersiz hareketlerini eksiksiz yapmaya çalışan kadınlar, Konak Belediyesi’nin kendilerine sunduğu bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, herkesi spor yapmaya davet de ediyor.

SPOR YAPARAK SOSYALLEŞİYORLAR

“Spor yapmak insana dinçlik katıyor ve pozitif enerji veriyor” diyen Hatice Handan Yıldırım merkezden oldukça memnun olduğunu belirterek, “Hem eğleniyoruz, hem spor yapıyoruz. Spor, sağlıklı yaşam için şart. Ben spor yaparak yaklaşık 12 kilo verdim” diye konuştu. Ev hanımı Tülay Behlül de, “Ev işi, çocukların bakımı ve alışverişten başka işimiz yoktu. Bu spor merkezinin açılması bizi sosyalleştirdi. Kendi adıma Konak Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Sayelerinde sosyalleştik, spor yapıyoruz ve eğleniyoruz. Eğitmenimiz sayesinde kilo da vereceğim” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi