Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte yaşanan orman yangınlarını değerlendirdi. İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, İzmir’in yangına en hazır en dirençli kent olduğunu belirtirken vatandaşlara da ‘duyarlılık’ çağrısı yaptı.

‘ÇOK HIZLI TEDBİR ALIYORUZ’

İzmir’de panik yaratan orman yangınlarını değerlendiren Başkan Soyer, şunları söyledi: “Türkiye’de yangına en hazır en dirençli kent İzmir… Gerek ekipman, makine parkı anlamında gerek yetişmiş kadro anlamında, çok deneyimli ve çok donanımlı bir itfaiye teşkilatımız var. Biz yapay zeka kullanıyoruz ve erken uyarı sistemiyle ilgili bir yazılım geliştirdik. İzmir’in neresinde bir duman olursa anına tespitini yapıp en yakın birimleri yönlendiren ve bu anlamda çok hızlı tedbir alabilen bir belediyeyiz. İtfaiye Daire Başkanlığımız altında yeni bir birim kurduk, özellikle orman köylerinde, yangına en duyarlı en hassas bölgelerde onlarca yangın tankeri dağıtımı yaptık. Böylece çok hızlı bir biçimde yangına müdahale etme imkanına sahip olundu.”

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Soyer, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İzmirliler şunu bilmeliler; çok güçlü bir teşkilatımız var. Ama bu yetmiyor. İnsanlarımızın çok duyarlı olması lazım. Çünkü bu mevsim sert, yoğun ve şiddetli rüzgarların olduğu bir mevsim ve bu nedenle yangınlar çok hızlı yayılabilme imkanına sahip… Vatandaşlarımızın hepsinden çok duyarlı olmasını bekliyoruz. Arabada sigara içmemek bile önemli… Yangına duyarlı bölgelerde ateş yakmamak çok önemli… Kıvılcım sıçratacak çalışmalarda bulunmamak çok önemli… Herkesin çok duyarlılık göstermesi lazım. Doğamız, hepimiz için çok kıymetli ve ona sahip çıkmak da ancak büyük bir farkındalık oluşmasıyla mümkün…”

Editör: Haber Merkezi