2021 yılı içinde kentin tüm bölgelerini gezerek yatırımları, çalışmaları ve projeleri yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yılın son günlerinde Selçuk'ta ziyaretlerde bulundu. Göreve geldiği günden bu yana birçok kültür sanat etkinliği, tarımsal faaliyetin yapıldığı Selçuk'ta devam eden yatırımları yerinde inceleyen Soyer, güne CHP Selçuk İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti Selçuk İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelerek başladı. Başkan Soyer'e ilçe ziyaretlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Tugay, Eser Atak ile Yıldız Devran, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nuri Caferoğlu, CHP Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, Selçuk Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, bürokratlar, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar eşlik etti.

SOYER: 'KATLEDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ' 

Soyer, Selçuk Yerel Hizmetler Birimini ziyaret ederek ilçe genelinde yapılan projeler hakkında bilgi aldı. Başkan Soyer, İZBAN alt geçidinde yaşanan su baskınlarını önlemesi hedeflenen yağmur suyu ayrıştırma hattı çalışmalarını inceledi. İncelemeler Şirince İtfaiye Merkezi ile devam etti. Yaz aylarından önce orman yangınlarına karşı kurulan birim hakkında bilgi alan Soyer, burada Şirince Kalkınma Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi. Yaklaşık 900 metre uzunluğundaki parke yol çalışmalarını inceleyen Soyer, Gökçealan Köyü'nde köylülerin sorunlarını dinledi. Köylülerin karşı çıktığı ve daha önce direnişle gündeme gelen Jeotermal Elektrik Santrali ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, “Yol boyu bir cennet. Muhteşem bereketli topraklar, üzüm bağları, zeytinler her şey var. Bu kadar güzel bir doğanın hakikaten katledilmesi demek. Biz buna izin vermemek için ne gerekiyorsa yapacağız. Müdahil olacağız, yanınızda olacağız ve daha fazla bunlara yol aldırmayacağız izin vermeyeceğiz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bizden sonra gelecek kuşaklara da böyle vermemiz gereken bir doğa. Kimsenin katletmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

SELÇUK TERMİNALE KAVUŞUYOR 

Başkan Soyer, Selçuk ziyaretleri kapsamında yaklaşık 22 milyon lira yatırımla tamamlanacak ilçe terminalinde incelemelerde bulundu. 16 minibüs, 15 otobüs peronuyla ilçenin ulaşım ihtiyacına cevap verecek terminalin 2022 yılında tamamlanması hedeflenirken, Başkan Soyer “Selçuk hakikaten İzmir'in en önemli turizm noktalarından biri. Çok daha güçlü bir turizm potansiyelini harekete geçirebilecek, canlandırabilecek imkanlara sahip. Artık Haziran sonunda bitirmeyi hedeflediğimiz otogar inşaatı çok daha medeni, kaliteli bir ulaşım projesini hayata geçirmiş olmamızı sağlayacak. Eski terminal yakışmıyordu, bir an önce kurtulmamız gereken noktadaydı. Burası son derece çağdaş, modern, estetiğiyle, fonksiyonuyla talebi karşılayacak bir otogar olacak” dedi.

'YATIRIMLAR SELÇUK HALKININ EKMEĞİNİ BÜYÜTSÜN' 

Selçuk'ta yatırımların artarak sürdüğünü ifade eden Başkan Soyer, “Selçuk İzmir'in gözbebeği noktalarından biri. O nedenle tüm ilçelerde olduğu gibi çok ciddi bir yatırım yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Selçuk Belediyesi'nin yanındayız. ESHOT, İZSU gibi tüm bu alanda yaptığımız yatırımlarla şu an itibariyle 77 milyon civarında bir yatırımı tamamlamış oluyoruz. Hem su kaynaklarının geliştirilmesi, hem ishale hatlarının yenilenmesi, hem mevcut yolların iyileştirilmesi, üretim yollarının sathi kaplanması gibi birçok alanda çalışmalarımız devam ediyor Selçuk Belediyesi ile işbirliği içinde. Verdiğimiz çabalar, gayretler Selçuk halkına faydalı olsun. Onların hayatını iyileştirecek, ekmeğini büyütecek sonuçlar doğursun” diye konuştu.   

SENGEL: 'ARKAMIZDA KOCAMAN BİR GÜÇ VAR' Sengel: 

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise, “Başkanımız Tunç Soyer'i dediği gibi 77 milyonluk bir yatırım var, yıllanmış problemlerin birçoğunun çözümü için. O nedenle Başkanımızın sağduyusu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin emekçilerinin emekleri sayesinde Selçuk hak ettiği değeri görüyor, görmeye devam edecek. Arkamızda kocaman bir güç var, o da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer başkanımız” dedi.

Editör: Haber Merkezi