İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün günlüğünde kısmi normalleşme hamlelerini erken bulduklarının altını bir kez daha çizerken ‘askıda fatura’ uygulamasının bugünden itibaren aktif hale geleceğinin müjdesini verdi.

Soyer’in bugün paylaştığı notları şöyle;

Günaydın sevgili İzmirliler

Kısıtlamaların kısmen kaldırılmasını erken bulmakla birlikte yaratacağı olumsuzlukları gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Zabıta ekiplerimiz açık AVM’leri denetleyip kurallara uyulmasını sağlarken dezenfekte ekiplerimiz de çalışmalarını sürdürüyor.

Kuaför ve berber salonlarını ilaçlıyoruz. Ekiplerimiz iki günde 3 bin üzerinde iş yerini dezenfekte etti. Taksiler de Şoförler Odası iş birliğiyle yine ekiplerimiz tarafından dezenfekte ediliyor.

İzmir’in kültür sanat hayatına can suyu taşıyan sanat üreticileriyle çevrimiçi toplantı yaptık. Bu sıkıntılı günler sona erdiğinde neler yapacağımız üzerine son derece yaratıcı fikirler çıktı ortaya.

Öğleden sonra da İzmir’de gıda ve konaklama alanında hijyen standartlarını üst seviyeye çıkaracak Hijyen Kurulu’yla bir araya geldik. İzmir, hayat normale dönmeye başladığında diğer illere göre bir adım önde olacak.

Dayanışma ağımız sizin de katkılarınızla gıda kolisi, süt ve iftar yemeği dağıtımına devam ederken bizizmir sitesi üzerinden ‘Askıda fatura’ uygulaması da bugünden itibaren aktif hale gelecek.

Seyyar Pazar bugün Buca, Karabağlar, Balçova, Bornova, Karşıyaka ve Gaziemir’de.

Dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasına hazırlığınızı lütfen son güne bırakmayın.

İyi bir gün diliyorum. Hoşça kalın

Editör: Haber Merkezi