GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan birinci meclis oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunç Soyer’in yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Başkan Soyer, mecliste çifte müjde verdi. Ayrıca, meclis üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin konuşma gerçekleştirdi. 

‘BİTİNCE KOŞACAĞIM’

Meclis toplantısında konuşan Başkan Tunç Soyer Narlıdere Metrosu ve Buca Metrosu hakkındaki müjdeli haberleri paylaştı.  Başkan Soyer, “Narlıdere metromuzda ilk tünelde ışığı gördük. İlk tünel açıldı. Çok büyük bir heyecan. Sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Betonlaması bitince tünelde koşacağım demiştim, öyle de yapacağım. 2022 sonunda Narlıdere Metromuzu hizmete açmayı öngörüyoruz” dedi.

‘ENGEL KALMADI’

Soyer ayrıca, “Buca Metromuz için de bir müjdem var. Kredi için Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla ilgili talebimiz olmuştu, onay da geldi. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Buca metrosu için engel kalmadı. İhalesi gerçekleşecek” açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi