Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yüzde 82’si tamamlanan Fahrettin Altay- Narlıdere Metro Hattı ile ilgili törene katıldı. Tören sonrasında basın mensuplarını yanıtlayan Soyer, hükümetin İzmir’e yatırım yapmadığı söylemlerine ilişkin konuşurken AKP’nin Körfez ve Gediz Turu ile ilgili eleştirilerine de yanıt verdi. Soyer, emsal artışı hakkındaki soruyu da yanıtladı. 

‘DEVLETİN 1 METRE METRO TÜNELİ YOK’
Hükümetin İzmir’e yatırım yapmadığına dair söylemlere ilişkin soruyu yanıtlayan Soyer, “Bu çok net. İzmir’de devletin 1 metre metro tüneli yok. Biz bundan sonra da öz kaynaklarımızla, dışarıdan bulduğumuz finansman kaynaklarıyla yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Gönül isterdi ki hükümetimizin de desteği olsun. Bu temennimizi korumaya devam ediyoruz” dedi.

‘KÖRFEZ HEDEFİMİZDEN GERİ ADIM ATMADIK’
AKP’nin İzmir Körfezi ile ilgili eleştirilerine ilişkin soruyu yanıtlayan Soyer, “Bizim başından beri söylediğimiz bir şey. İzmir Körfezi şu anda yüzülebilir durumda değil. Bunun için tekrar Körfeze tur yapmanın bir manası yok. Biz bunu zaten biliyoruz. Bunu değiştirmek için çaba içerisindeyiz. Bunu da görev süremiz içerisinde yapacağımızı söyledik. Bu söylemimizden geri atmış değiliz. Körfezi yüzülebilir hale getireceğiz” diye konuştu.

‘BU ŞOVSA SİYASET BİTMİŞ DEMEKTİR’
AKP’nin, Gediz’in İzmir’deki iç körfezi kirletmediğine yönelik iddialarına yanıt veren Başkan Soyer, Gediz Turu ile ilgili ‘şov yapıyor’ eleştirileri hakkında da konuştu. Soyer, “Bunlara cevap bile vermiyorum. Bu eğer şovsa hakikaten siyaset bitmiş demektir. Bunu bana söyleyeceklerine Gediz’i kirleten unsurlarla mücadele için yaptıklarımızı söylesinler. Bunun için bir şeyler yapsınlar. Bu memlekette kuraklık var iken yeraltı su kaynakları bu kadar aşağılara gitmişken, yanlış tarım politikaları, yanlış su alma politikaları, bir de zehirlenen su kaynaklarımız… Bunun izahı yok. Ben şov yapıyorsam, çıksınlar düzgününü yapsınlar, bu zehirlenmeyi durdursunlar, bu vahşi sulamayı, yanlış tarım politikalarını durdursunlar" ifadelerini kullandı.

EMSAL ARTIŞI İÇİN NE DEDİ?
Emsal artışı hakkındaki soruyu yanıtlayan Soyer, “Onunla ilgili yolun çok başındayız. Bununla ilgili bir çalışma yapmadan bir şey açıklamam doğru olmaz” dedi.