İZ GAZETE-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldığı programda, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kentteki yabancı uyruklu vatandaşlara 10 kat daha fazla zamla su ve katı atık hizmet verme kararı hakkında da konuştu. Soyer, "İzmir'de 150 bin civarı göçmen var. Kentsel adalet daire başkanlığı kurduk. Gündelik hayatlarını kolaylaştırmak, sorun yaratılmasına imkan vermemek adına onların sosyal hayata entegrasyonu ile ilgilenen dairemiz var. Hayatın içindeler, onlarla beraber yaşıyoruz. Herkesin hazmetmesi ve bununla devam etmeyi öğrenmemiz gerek” açıklmasında bulundu.

Başkan Soyer'in bu açıklaması sosyal medya hesabı üzerinden tartışmaya açılırken, bu açıklamayı eleştiren insanlar oldu. 

'BENİM GÖREVİM HER İNSANA EŞİT HİZMET VERMEK'

Bunun üzerine Soyer sosyal medya hesabı üzerinden gelen eleştirilere, "Gündemdeki konuya yönelik şahsıma eleştirilerin geldiğini görüyorum. Açık sınır politikası ile ülke sınırlarımız yok sayılıyor ve milyonlarca insan sınırlarımızdan giriyor. Benim görevim ise İzmir'de toplumsal barışı korumak ve her insana eşit hizmet vermeye devam etmektir. Din, dil, ırk fark etmeksizin kimseyi sudan, hizmetten, güvenlikten yoksun bırakmam, bırakamam. Bu her şeyden önce uygulanan yanlış politikalara değil, insanlığa kesilen bir ceza olur. Yönetememenin sonucu olarak da görsek masumlara kesilen hiçbir ceza bize ait olamaz" ifadelerini kullanarak yanıt verdi. 

Editör: Haber Merkezi