İZGAZETE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer günlüğünden İzmir’e seslenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün Nazım Hikmet dizeleriyle sözlerine başlayan Soyer bu kez İzmir’e Orhan Veli ile seslendi. 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlayamamanın üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Soyer askıda fatura için vatandaşlara çağrı yaptı.

Soyer;

‘’Bir iş var

Her gün bu kadar güzel mi bu deniz?

Böyle mi görünür gökyüzü her zaman?

Her zaman güzel mi bu kadar,

Bu eşya, bu pencere?

Değil,

Vallahi değil;

Bir iş var bu işin içinde

Sevgili İzmirliler, Orhan Veli’nin yaşam sevinci veren bu güzel dizeleriyle hepinize günaydın.

Dün 19 Mayıs’ı stadyumlarda kutlayamadık. Ama pes etmedik, pedal bastık, sizin adınıza Atatürk anıtına çiçek bıraktık.

Bandomuzla sokaklarınıza geldik, sosyal medya konser ve etkinlikleriyle evlerinize konuk olduk. Havagazı Fabrikası’nda ‘Gençlik yerleşkesi’ açtık.

Umuyor ve diliyorum ki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda şu koronavirüsten kurtuluruz ve bayram coşkusunu doyasıya yaşarız.

Bu arada Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bu kutsal ayın ruhuna uygun Askıda Fatura kampanyasını da hatırlatmak istiyorum.

Dün itibarıyla askıdaki 8 bin 845 faturadan 5 bin 847’si kapatıldı. Ancak askıdaki faturanın tamamının bunlar olduğunu düşünmeyin.

Askıya çıkan fatura sayısı her geçen gün artıyor. Bayrama kadar askıdaki tüm faturaları kapatıp yeni bir dayanışma destanı yazsak, ne güzel olur.

Bugün saat 11:00’de Havagazı Fabrikası’nda turizm, yiyecek içecek sektörü temsilcileri ve akademisyenlerin oluşturduğu Turizm Hijyen Kurulu ile bir basın açıklaması yapacağız.

Pandemi sürecinden çıkışta hijyen kurallarını belirleyen ‘Selluka sertifikasyon sistemi’ İzmir turizminin bu süreci en kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde atlatmasını sağlayacak.

İl Hıfzıssıhha Kurulu bugün itibarıyla neredeyse İzmir’in tamamında maskeyi zorunlu kıldı. Salgın devam ediyor yani. Bayram öncesi lütfen fiziki mesafe ve maske kurallarına özen gösterin.

Hepinize iyi günler diliyorum. Hoşça kalın sevgili İzmirliler.

Editör: Haber Merkezi