İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bundan böyle 3 Mayıs’ı ‘Dünya İzmirliler Günü’ olarak kutlayacağız açıklamasından sonra AKP VE MHP cephesinden tepkiler gelmişti. Soyer her sabah sosyal medya hesabından yayınladığı günlüğünde süren tartışmaya yanıt verdi.

Soyer; ‘’ ‘’Günaydın sevgili İzmirliler

Bugün sizlerle sohbet etmek, biraz dertleşmek istiyorum.

3 Mayıs Dünya İzmirliler Günü dedik diye bir bardak suda fırtına koparanlar oldu.

Oysa İzmir’i anlatmaya ne günler yeter ne de sözcükler. Takvimin her yaprağını, yılın her mevsimi ayrı güzellikler sunan bu eşsiz kente adasak yine de az gelir.

Elbette bazı günler çok daha özeldir. Derin anlamlar taşır. Sadece İzmir’in değil Anadolu’nun kurtuluşunu, yeni bir devletin kuruluşunu, bir ulusun dirilişini simgeleyen 9 Eylül gibi. Bu tarih bizim için bir bayram günüdür. Çünkü İzmir kuruluşun ve kurtuluşun şehridir. Üzerine ne bir gölge düşürürüz ne de onu en güzel şekilde kutlamaktan bir adım geri dururuz.

3/5 Dünya İzmirliler Günü ise İzmir’in plakasından yola çıkan bir espriyle dünyanın her yerinden İzmirlileri buluşturmayı hedefleyen ve şehrin marka değerine katkı sağlamaya gayret eden bir girişimdir.

Bunun üzerinden siyaset üretmeye kalkanlar boşuna zahmet etmesin, daha böyle onlarca gün kutlayacağız.

BAYRAMLARIMIZI ZEHİR EDENLER AHKAM KESMEYE KALKIŞMASINLAR

Üstelik, Atatürk anıtlarına çelenk bırakılmasını bile engelleyerek bayramlarımızı zehir edenler bu konuda hiç ahkam kesmeye kalkışmasınlar.

Her yıl 3 Mayıs’larda İzmir’in sahip olduğu doğal ve kültürel değerleri dünyaya tanıtacak festival kıvamında bir hemşeri etkinliği yapmak 9 Eylül’ün değerini de anlamını da azaltmaz, çünkü ona alternatif değildir.

Dünyanın dört bir yanına dağılmış ama kalpleri burada kalan İzmirlileri buluşturmanın, bu sayede kentin kültürel, turistik değerlerini öne çıkarmanın kime ne zararı olabilir?

İnanıyorum ki yıllar sonra Dünya İzmirliler Günü kimin önerdiği, kimin başlattığı bile gündeme getirilmeden 7’den 70’e herkesin festival gibi kutladığı bir gün haline gelecek.

Dünya İzmirliler Günü sadece bu duygu ve düşüncelerle hazırlanarak yaşanacak bir gündür.

Ne takvim yapraklarını ayrıştıralım ne de insanları. İzmirlilik ortak paydasında kente hizmet için birleşelim.

Sevgi ve saygılarımla hoşça kalın.''

Editör: Haber Merkezi