Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, 2020-2021 EĞİTİM Öğretim yılı için eğitime yönelik destek projelerini ve ulaşım önlemlerini açıkladığı basın toplantıda basın mensuplarını sorularını da yanıtladı.

Başkan Soyer Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sitem  ederken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ise teşekkür etti.

2 BAKANA SİTEM, 1 BAKANA TEŞEKKÜR

‘Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kentteki programı hakkında bilgilendirildiniz mi, davet edildiniz mi? Program yerel basına kapatıldı. Nasıl değerlendirirsiniz?’ sorusuna yanıt veren Başkan Soyer, “Doğrusu yadırgıyorum. Çünkü başka bir uygulamayla ertesi günde memnuniyet duyduk; Kültür ve Turizm Bakanımız geldi, Çeşme Projesi ile ilgili davet etti. Böyle olması lazım. Doğrusu bu. Sonuç olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi bu şehirde seçimle gelmiş en önemli kamu otoritelerinden biri. Bizim de pandemi ile ilgili yaptığımız birçok uygulama var. Maske meselesi hükümetin önüne geçtiğimiz bir başarı hikayesidir. Dağıtım konusunda yaptıklarımız… Kısacası biz de bir şeyler yapıyoruz, çözüm üretiyoruz. Sorunları bilmek hakkımız. O nedenle yadırgıyorum. Ya da mesela Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bürokratları geliyor, İnciraltı meselesini konuşuyor. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olması lazım. Yani nasıl Kültür ve Turizm Bakanımız Çeşme Projesi ile ilgili mümkün olduğu kadar şeffaf ve katılımcı yönetim modeli oluşturmaya çalışıyor, Sağlık Bakanımız için de Çevre ve Şehircilik Bakanımız için de aynı şey geçerlidir. Diliyoruz ki buradan sesimizi duyarlar. Hiç olmazsa bundan sonra bu olur” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi