İz Gazete/Özgür Şengül- İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer  alan ve çocuklara kreş imkanı veren İZELMAN’da, kreş ve anaokuluları mezuniyet töreni gerçekleşti.  Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen törene  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,Beydağ Belediye Başkanı  Feridun Yılmazlar,İZELMAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı,  İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan katıldı. 

“CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ” 

Mezuniyet töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz göreve gelirken diyorduk ki devlet babaysa belediye anadır. Bir ananın evladına gösterdiği sevgi şefkat, yani ev ile ilgili ne varsa belediye de şehrine böyle olmalıdır. Olağan gücümüz ile onların eğitimi güçlendirmek ve geleceğe hazırlamak için elimizden geleni yapacağız. 7 yaşa kadar ne yaparsak yapıyoruz, 7 yaştan sonra çok bir şey değişmiyor. Bu nedenle sürdürülebilirliğin yanı sıra doğa okuryazarlığını da gelecek yıldan itibaren uygulayacağız. İçiniz rahat olsun, öğretmenlerimiz ve  yöneticilerimiz ile  çocuklarınızın geleceğe hazırlanması için canla başla çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

“18 HEDEFİ  İLKE EDİNDİK”

İZELMAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı ise “Yaşamın en önemli aşamalarında bir tanesi erken çocukluk dönemi diye nitelendirdiğimiz 18 ay 6 yaş arası süreçtir. Bu süreçte yavrularımıza kazandırdığımız her türlü erdem onları yaşamları boyunca taşıyacağı bir erdem olacaktır.. Biz bu süreci Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünceleri üzerinden kurmaya çalıştık. Bu süreçte tabii ki her zaman öncümüz olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın da büyük katkıları yer aldı. Bu evrensel nitelikler açısından BM'nin sürdürülebilirlik analımdaki 18 hedefi kendimize ilke edindik ve bu ilkeleri yavrularımıza benimsetme çabası içindeyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi