İZ GAZETE- Armağan Çağlayan’ın Youtube kanalında yayınlanan ‘Gör Beni’ programına konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, özel açıklamalarda bulundu. 

‘HAYATI SORGULAMAYA 11 YAŞINDA BAŞLADIM’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 11, 12 yaşlarındayken Bornova Anadolu Lisesi’nde yatılı olarak okumaya başladığını ve 7 yıl boyunca yatılı okuduğunu belirterek, hayatı bu zamanlardan itibaren sorgulamaya başladığını söyledi.  Babası askeri hakim, annesi de bakanlık bünyesinde personel müdürü olan Soyer o yaşlardan itibaren adaletsizliklerden rahatsız olmaya başladığını ifade ederek, hayatı değiştirmenin mümkün olduğunu gördüğünü söyledi. Soyer, “Hayatımın en güzel günleri o 7 yıldı. Benim hayatımda bir zenginlikti” dedi

‘AİLE OLARAK ÇOK İNCİNDİK’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu günlerde aile olarak üzerine gelinmesi, babası üzerinden eleştirilere maruz kalınmasıyla ilgili soruya da yanıt veren Soyer, bu süreçte aile olarak çok kırıldıklarını ve incindiklerini belirterek, “Başta ilk yumruklar, ilk salvolar çok yıkıcıydı, çok üzücüydü. Aile olarak hakikaten çok incindik, çok kırıldık. Çünkü sürekli bitmek bilmez bir saldırı vardı. Fakat sonra sebeplerini anlamaya başladığınız zaman o saldırıların yıkıcılığı azalıyor. Anladığınız zaman daha az yaralıyor. O zaman tüm bu saldırılar nedeniyle vazgeçmek veya pes etmek noktasına da gelmiyorsunuz zaten. Doğru bildiğinizi, inandığınızı yapmaya devam ediyorsunuz. Bana eşim, kızlarım çok ciddi destek oluyor. Hayatımızın kendisi siyaset. Siyaseti özel hayatımızla, özel hayatımızı siyasetle karıştırmış durumdayız. İç içe geçmiş durumda” diye konuştu. 

‘ÖMÜR BOYU SİYASET YAPMAK İSTİYORUM’
Ömür boyu siyaset yapmak istediğini dile getiren Tunç Soyer, siyaseti, hayatı değiştirme sanatı olarak gördüğünü ifade etti.  Soyer, “Ömür boyu siyaset yapmak istiyorum. Siyaset beni hayatı dönüştürme sanatı. Siyaseti hangi koltukta yapacağınız bir önemi yok. Biz toz zerresi bile değiliz bu dünyada. İz bırakma gayem var” dedi.

‘HİÇ ÜRKMEDİM’
‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı geldiğinde ürktünüz mü?’ sorusuna yanıt veren Soyer, “Hiç ürkmedim. İzmir'i aşkla, tutkuyla ve bağlılıkla seviyorum. Kendimi İzmir’e benzetiyorum. Yapılacak çok şey olduğunu bilerek geldim. Heyecanlandıran çok proje var. Onları teker teker hayata geçirmeye çalışıyorum. Daha fazla zaman nasıl yaratabilirim de hayalini kurduğum projeleri yaparım diye düşünüyorum” dedi.  

‘ANNEM, ÇOK ÖZELDİR’
Annesinin, kendi için çok özel bir insan olduğunu vurgulayan Soyer, “Annem benim için çok özel bir insan. İnsan kendini oluşturmaya çalışan heykeltraştır. Benim bu heykeltıraşlık maceramda annemin çok büyük emeği vardır. Annemin dünyayla barışık tavrını kendime çok örnek almışımdır. Babam daha otoriterdir. Annem huzurun kaçmaması için denge unsuru olmaya çalıştı. Bana ortaokulda, ‘orta yolcusun’ derlerdi. Bunu biraz da anneme borçluyum. Orta yolculuğun fena bir şey olmadığını gördüm. Babam sert görünürdü ama öyle değildi. Tartışırdık. Sesi zaman zaman yükselirdi. Ama dinlerdi. Çok demokrat bir adamdı” diye konuştu. 

‘SİYASETİ BIRAKINCA TOPRAKLA UĞRAŞACAĞIM’
Siyaseti bırakınca toprakla uğraşmaya devam edeceğini söyleyen Başkan Soyer, “Seferihisar Ulamış’ta bir ev yaptık. Henüz elektriği yok. Güneş enerjisi var.  Alıştık da… Hafta sonları oraya gidiyoruz. Orada yaşamaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi