Yaklaşık 4 ay önce, erkek çocukları kötü arkadaşlıklar edindiği için Ankara'dan İzmir'e taşınan 8 kişilik Arslan ailesinin yaşadığı zorluklar gündeme gelmişti. İzmir'de bir süre kirada kaldıktan sonra evden atılan ve iş bulamadıkları için 2 aydır Karabağlar'daki Adnan Süvari Parkı'nda yaşam mücadelesi veren ailenin soruna çözümü için Karabağlar Belediyesi gerekli girişimlerde bulunduklarını duyurdu.

Belediye’den yapılan açıklamada, “Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü meslek elemanları ailenin durumunu Karabağlar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Karabağlar Sosyal Hizmet Merkezine bildirmiş ve Şeref Arslan, eşi, 4 çocuğu, 2 torunu ile ilçemiz sınırları içerisinde bir eve yerleştirilmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:

“Arslan ailesine Karabağlar Sosyal Hizmet Merkezi tarafından katlı sosyo-ekonomik yardım verilmiş olup yine kendilerine belediyemizin girişimiyle Karabağlar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kira, gönüllüler desteğiyle de eşya sağlanacaktır. Ayrıca Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Arslan ailesine her ay marketlerden gıda alabileceği sosyal destek kartı da verilecektir. Karabağlar Belediyesi olarak aileye bundan sonra da her türlü destek sağlanacaktır.”

Editör: Haber Merkezi