Şirince Türetim Derneği tarafından düzenlenen Zeytin Şenliği eski köy meydanında yapıldı. Zeytinin yanı sıra Şirince’nin tarihi ve kültürel değerlerinin de altının çizildiği şenliğe Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, esnaf ve kamu kuruluşu temsilcileriyle Şirinceli vatandaşlar katıldı.

‘ŞİRİNCE’NİN ZENGİNLİĞİNİN FARKINDAYIZ’

Şirinceliler’in yanı sıra Şirince’ye gezmeye gelenlerin de yakın ilgi gösterdiği “Şirince Zeytin Şenliği” saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinlikte Şirince Türetim Derneği Başkanı Mehmet Kuzu derneğin kuruluş amaç ve sürecinden bahsetti.  Kuzu konuşmasında Şirince’nin nüfusu 570 ama Şirince’nin günlük ortalama ziyaretçi sayısı 4000’leri aştığı belirterek “Çalışma alanı olarak Şirince’nin doğal kültürel mirası ve mimarisinin korunması, Şirince’nin geleceği olan 0- 18 yaş arası tüm çocukların eğitimi ve Şirince’nin turizmi olduğunu belirtti. Kuzu; “Şirince’nin potansiyelinin zenginliğinin farkındayız. Konuşalım, paylaşalım ve asla diyalog ortamından kaçmayalım. Şirince için yararlı işler yapabiliriz. Dernek politika üretmeli, fikir üretmeli o yaşam alanının sorunlarını kolektif bir şekilde bir çözümle buluşturarak yetkililere aktarmalıdır” dedi. Dernek Başkanı Kuzu ayrıca derneğin kuruluş süreci ve sonrasında verdiği destekten dolayı Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür etti. 

ŞİRİNCE’YE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Şirince Zeytin Şenliği’nin çok önemli bir faaliyet olduğunu belirten Başkan Bakıcı ise etkinlikte yaptığı konuşmada; “Zeytinin insanlık tarihindeki yeri bellidir. Zeytin barışı simgeliyor, özgürlüğü simgeliyor, kardeşliği simgeliyor. Zeytin kutsal bir ağaç, bir ürün olarak da görülmektedir. Dolayısıyla zeytinin insanlık tarihindeki yeri çok önemlidir. Şirince’mize zeytin şenliği çok yakışacaktır. Eğer Şirince’yi gelişigüzel kullanırsak, geliştirirsek büyük bir kayıp yaşarız. Şirince’yi korumak için kendi şahsi beklentilerimizi sınırlandırıp Şirince’mizin beklentilerini ön plana çıkartmalıyız” dedi. 

İLKOKUL MÜJDESİ

Dernek tarafından Şirince İlkokulu'nun yeniden açılması için başlatılan imza kampanyası sonucunda Selçuk Kaymakamı veliler istediği takdirde ilkokulun yeniden açılabileceğini belirtti. Şirince'de kayıtlı 10 ilkokul öğrencisi olduğunda okul yeniden açılabilecek. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı şenlikte yaptığı konuşmada “Mahalle halkından talep geldiği takdirde Şirince’de yer alan ilkokulumuzu tekrar açabiliriz” dedi. 

BARIŞ VE KARDEŞLİK FİDANI DİKİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ve Şirinceliler tarafından hatıra fidanını dikimi yapıldı. Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi’nin sunduğu Zeybek Gösterisiyle devam eden şenlikte Şirince sakinleri tarafından hazırlanan yöresel yemekler oldukça beğeni topladı. Şirinceliler 72 çeşit zeytinyağlı ev yemeğini imeceyle hazırladı.

 “Şirince’nin Yaşayan Tarihi” Fotoğraf Sergisini gezen katılımcılar daha sonra protokol üyeleriyle birlikte esnafları ziyaret ederek, zeytinyağı üreticilerinin çalışma alanlarını gezdi.

Editör: Haber Merkezi