İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Sığacık Mahallesi'nin Akkum mevkisindeki ormanlık alanda, saat çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle söndürüldü. Yerleşim yerlerine yaklaşık 10 metre mesafedeki ormanlık alanda çıkan yangına ilk müdahaleyi, çevredeki evlerde yaşayanlar hortumlarla yaptı. Rüzgârında etkisiyle büyüyen alevlerin, bir ara yolun karşısındaki evlerin bulunduğu bölüme atlaması paniğe neden oldu. Alevler, ormanlık alan içinde bulunan ve depo olarak kullanılan iki binaya zarar verdi. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin havadan ve karadan yaptığı müdahale ile alevler 1,5 saatte güçlükle söndürüldü.

Çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangında, ilk belirlemelere göre 2 hektarlık ormanlık alan küle dönerken yanan alanın imara açılacağı yönündeki söylentilere Seferihisar'ın CHP'li Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yanıt verdi.

Yetişkin; ‘’ Sığacık Çamlık’ta çıkan yangının ardından bugün çalışma arkadaşlarımızla bir değerlendirme yaptık. Seferihisar’ımızın en güzel yerlerinden biri olan Çamlık’ın ‘rant kapısı’ haline getirilmemesi için elimizden geleni yapacağız! En kısa sürede bu bölgeyi ağaçlandıracağız.’’

Editör: Haber Merkezi