ÖZGÜR Şengül/İZ GAZETE- Balçova Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu  arasında düzenlenen ‘Acil Yardım Hattı’ işbirliği protokolü Balçova Termal Otelde gerçekleşen  törenle imzalandı. İmza törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsel Çelik, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı katıldı.

'PROJEYE İMZA ATMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ' 

Törende konuşan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, "Kadınlar arkadaşlarının olduğunu bilecekler, kendilerini yalnız hissetmeyecekler” dedi. 

Kadına karşı şiddeti önlemeye yönelik projeye imza atmanının gururunu yaşadıklarını belirten Çalkaya, " Kadın gözüyle ve kadın kalbiyle hizmet eden bir belediye olarak kadına karşı şiddeti önlemeye yönelik bir projeye imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Şiddet olaylarını ne kadar saklarsak, yokmuş gibi yaparsak kadınların hak arama mücadelesine o kadar kötülük yapmış oluruz. Bu şiddetti tarihin karanlık sayfalarına gömmek için mücadele ediyoruz. Bugüne kadar görmek istemediğimiz bu vahşetin karşısında artık daha özgüvenli duruyoruz. Kadına karşı şiddet politik bir eylemdir. Bu şiddetin sadece fiziksel olması gerekmiyor. Bir kadın sözlü, ekonomik ve psikolojik şiddete uğraya bilir. Toplumda var olan şiddeti görmezden gelemeyiz” şeklinde konuştu. 

'DÜNYAYI KIRMIZIYA BOYAYACAĞIZ  ÇÜNKÜ ŞİDDETE HAYIR DİYECEĞİZ" 

Türkiye’de 47 belediyenin imzaladığı ‘Acil Yardım Hattı’ hakkında bilgi veren TKDF Başkanı Canan Güllü, Türkiye’deki kadına şiddet vakalarını, hükümetin kadın politikalarını eleştirerek, "Dünyayı Kırmızıya boyayacağız çünkü şiddete hayır diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU 

İstanbul Sözleşmesi üzerinden iktidarı eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "İstanbul sözleşmesinin uygulanması için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu protokolle de yönettikleri ilçe ve illerdeki şiddet mağduru kadınlara her türlü desteği onlar sağlıyor. CHP İktidarında İstanbul sözleşmesi ilk bir hafta içinde yürürlüğe girecek” şeklinde konuştu. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da, “ İzmir'in cesur, özgür mücadeleci ve hiçbir zaman yılmayan kadınlarını TBMM'de temsil etmek beni mutlu ediyor. İzmir mücadelenin kenti. Hem Büyükşehir hem ilçe belediyelerimiz kadın dostu. Kadın mücadelesinde büyük bir lider sayesinde dünyanın önüne geçmiştik. Bir işçi kızı olarak burada milletvekiliysem, belediye başkanları varsa, sizler bugün bu salonda özgürce varsanız bunu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz." dedi. CHP İzmir İl Başkanı  Yücel ise  şu sözleri kaydetti, "Hayata zorluklara ve daha da ötesi erkeklere karşı mücadelesinde başarılı olan bu mücadeleyi hem kendileri için hem hemcinsleri için hem de toplum için sürdürme konusunda kararlı olan kıymetli kadınları kutluyorum ve alkışlıyorum. Zor olan aslında kadın olmak değil, zor olan Türkiye’de kadın olmak. Şunu bilin ki bu iktidarın da sonu geldi. Bu iktidarın sonuna da siz değerli kadınların emekleriyle çalışmalarıyla imza atacağız”

Editör: Haber Merkezi