Hava koşullarının sokak hayvanları için olumsuz olduğu durumlarda çeşitli önlemler aldıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Biz su vermezsek sokak hayvanlarının susuzluklarını giderebilecekleri dereler ya da başka su kaynakları yok. Onlardan bir kap suyu esirgemeyelim” dedi. Bornova Belediyesi’nin sokak hayvanları için pek çok özel projesinin olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kedi ve köpeklerin sıcak havalardan olumsuz etkilenmemek için insanların desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

YENİ AMELİYATHANELER HİZMETE AÇILDI

Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Pınarbaşı Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kısırlaştırma ve ortopedi işlemleriyle genel operasyanların yapılabileceği üç ameliyathane yapıldı. Radyoloji ünitesi ile biyokimya ve hemogram testlerinin yapılabileceği laboratuvarın da kurulduğu Rehabilitasyon Merkezi’nde hijyen ve cihazlar bakımından hastane koşulları sağlandı. Yeni ameliyathaneler, labaratuvar ve radyoloji ünitesi ile Bornova’nın sokaklarında yaşayan kedi ve köpeklerin tedavisi hızlı bir şekilde yapılabiliyor.

BÜYÜKPARK'TA KLİNİK HİZMETLERİ

Büyükpark içinde yapılan klinikte, gönüllü hayvanseverler tarafından getirilen kedilerin kısırlaştırma işlemi de gerçekleştiriliyor. Vatandaşların sokak hayvanları ve sahipli hayvanlarla ilgili şikayetleri de yerine gidilerek değerlendiriliyor.

'SOKAK HAYVANLARINA DESTEK VİCDANI GÖREV'

Bornova Belediyesi hayvan ambulansı, yaralı ya da acil tedaviye ihtiyaç duyan sokak havyvanları için aralıklız çalışıyor. Hayvan ambulansı günde ortalama 10 sokak hayvanını bulundukları yerden alıp Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne getiriyor. Havyanlara verilen bakım ve tedavi hizmetlerinin yanısıra özellikle yaz aylarında sokak hayvanlarının susuz kalmaması için beslenme odakları da Bornova’daki tüm parklarda önemli bir işlev görüyor. Başkan Atila “Çoğu zaman savunmasız ve olumsuz hava koşullarında korumasız kalan sokak hayvanlarına destek olmak vicdani bir görev. Bu görevi yaz kış Bornovalılarla birlikte zaten yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızı sıcak havalarda sokak hayvanlarını koruma konusunda daha hassas olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi