Yan yollarıyla birlikte 16 bin 500 metrekarelik bir alanı kapsayan Buca Koop Meydanı’nı yeniden düzenleyen Buca Belediyesi, meydanı Atatürk ve Bucalıların ses izlerinden çıkarılan figürlerle oluşturulan 17 metrelik Sesin İzi Anıtı’yla taçlandırdı.

Buca Koop’un çehresini değiştiren meydanın açılışı için düzenlenen törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca’nın meydanlarını baştan yaratma seferberliğinde ilk adımı Buca Koop’ta attıklarını, 1900 Bucalı’nın seslerinden oluşturulan anıtın da barışın ve dostluğun simgeleştiği bir eser olduğunu söyledi.

Buca Belediyesi, ilçe meydanlarına yönelik modernizasyon ve estetik dokunuş çalışmaları kapsamında Buca Koop Meydanı’nı baştan yarattı. 2 bin metrekaresi meydan olmak üzere yan yollarıyla birlikte 16 bin 500 metrekareyi kapsayan alanı düzenleyerek, kente eşsiz bir anıt kazandıran Buca Belediyesi, Buca Koop Meydanı ile ‘Sesin İzi Anıtı’nı görkemli bir törenle açtı.

Törene Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İl ve ilçe yöneticileri, Buca Müftüsü Muharrem Gül, Buca Cemevi Dedesi Hüseyin Akçay ve Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik , Buca Koop Mahallesi muhtarı Hakan Dönertaş ve yüzlerce Bucalı katıldı.

Alana kurduğu düzenekle 1900 Bucalı’nın toprak testilere vurarak çıkardığı sesleri kaydedip, sesleri figürlere dönüştüren Heykeltraş Ekin Erman, açılış töreninde yaptığı konuşmada kaidesi ile 17 metreye ulaşan Sesin İzi Anıtı’nı çocuklara armağan etti.

Anıtı, Buca’nın zengin kültürel mozağinin kardeşlik eksenindeki yapısını temsilen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca Müftüsü Muharrem Gül, Buca Cemevi Dedesi Hüseyin Akçay ve Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik birlikte açtı.

Editör: Haber Merkezi