TBMM Genel Kurulu'nda İzmir'in sorunları üzerine gündem dışı söz alan Atila Sertel, İzmir'in siyasi duruşu nedeniyle cezalandırıldığını önesürdü. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent için önemli çok sayıda projeyi hayata geçirmek istediğini, ancak iktidarın engel çıkardığını iddia eden Sertel, itidarı şu sözlerle eleştirdi,

“Körfez'in suyu arıtmalar sayesinde temizlenmiştir. Türkiye'de bulunan 604 arıtma tesisinin 54'ü İzmir'dedir. İzmir bu konuda şampiyondur. Aziz Kocaoğlu İzmir'in arıtma sorununu çözmüştür. Ancak Körfez'in dibindeki çamur temizlenememektedir. Deniz dibi tarama gemileri alınmıştır, üniversite işbirliği ile Körfez'in tamamen temizlenmesi için her şey hazırdır. İktidardan tek kuruş, istememektedir. Dip çamurunu arıtacak, tarayacak ve Körfez'i kurtaracak her şey hazırdır. Sadece bir beyefendinin ÇED Raporu'na imzası beklenmektedir. 15 Mayıs 2013'de ÇED Genel Müdürlüğü'ne dosya sunulmuştur. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Kaptan Özcan Poyraz 30 Eylül 2013'te İzmir'de katıldığı toplantıda ÇED sürecinin 2015 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söylemiştir. İmzalayın ÇED raporunu. İzmir Büyükşehir'in gemileri nehirlerden gelen ve dibi dolduran çamuru temizlesin. Limana daha yüksek tonajda gemiler girsin. İktidar İzmir Körfez'ini siyasi rantına kurban etmesin. Buna izin vermeyeceğiz."

Atila Sertel, 25 yıl önce kurulan Harmandalı Çöp Depolama alanının artık ciddi tehlike arz ettiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Katı Atık Bertaraf Tesisi kurmak için 2005 yılından bu yana yer aradığını ancak bulunan her yerin siyasete kurban edildiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Sertel, şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka-Menemen-Çiğli arasında belirlediği Entegre bir evsel katı atık tesisi için çalışmalar bitti. 15 kurumdan olur alındı. Tek kurum bekleniyor. Orman ve Su Işleri Bölge Müdürlüğünün izni bekleniyor. Belediye para istemiyor, pul istemiyor. Her şey hazır. Atın imzayı. İhaleye hemen çıkılacak ve Avrupa'ya örnek olacak bir Katı Atık Değerlendirme Tesisi kurulacak. Böylesine önemli bir proje Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun emrindeki bir bürokratın insafına bırakılmış durumda."

İktidarın İzmir'i ele geçirme düşüncesi içinde hareket ettiğini ve belediyeler tarafından hazırlanan projelere set çekildiğini önesüren Sertel, “Belediye başkanlarının elini, ayağını bağlarlarsa, proje yapmalarını engellerlerse İzmir'i ele geçireceklerini sanıyorlar ama çok yanılıyorlar. Çünkü İzmirli yalnızca Zeybek oynarken diz çöker" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi