Göreve geldiği günden bugüne köylerinin ve üretici köylüsünün kalkınması yönünde birçok destekleyici proje üreten Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 22 Ocak 2020 tarihinde imzaladığı yeni protokol ile pamuk üreticilerine destek oluyor.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, S.S. Menemen Tarım ve Hayvancılık Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Koray Atasoy ve S.S. 107 No’lu Menemen Tariş Pamuk Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı arasında imzalanan protokole göre; üreticilere destek olmak amacıyla Başkan Serdar Aksoy tarafından Menemen Belediyesi bünyesinde kurulan Menemen Tarım ve Hayvancılık Kalkınma Kooperatifi ortakları tarafından üretimi yapılan 4000 ton pamuk satın alınarak S.S. 107 No’lu Menemen Tariş Pamuk Tarım Satış Kooperatifi’ne teslim edilecek. Teslim edilen kütlü pamuklar burada çırçırlanarak ortaya çıkan mahlıç Tarım ve Hayvancılık Kalkınma Kooperatifi’ne teslim edilecek, işlenen kütlünün çekirdeği ise işletme bedeli karşılığındaS.S. 107 No’lu Menemen Tariş Pamuk Tarım Satış Kooperatifi’ne bırakılacak.

TARIM MERKEZİ

Protokolün imza toplantısında konuşan Başkan Serdar Aksoy, güçlü ve üreten bir Menemen hayal ettiğini vurgulayarak, “Üretici köylümüze desteğimiz her zaman devam edecek” dedi. Doğru bir politika ve kaynakların doğru kullanımı sayesinde tarımda yeniden eski günlere dönülebileceğine değinen Aksoy, Menemen’i bir tarım merkezi haline getirmek istediklerini açıkladı.

KARAKILÇIKLA YERELDEN DESTEK

Yerelden kalkınmayı destekleme, köylerimizin refahı ve köylümüzün üretimine destek olmak amacıyla birçok proje üreten Menemen Belediyesi, geçtiğimiz Ekim ayında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar’daki Karakılçık buğdayını yerel tarıma kazandırma projesini Menemen’de başlatmıştı. Konuşmasında Seferihisar’da gerçekleştirdiği uygulamanın çıkış noktası hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Buğdayın tarihi Anadolu’nun tüm uygarlıklarından önce gelir. Bereketli hilal denilen toprakların en bereketli bölgesi Anadolu’dur. Seferihisar’ın Gödence köyündeki Halil İbrahim amcanın sağlığında senelerce sakladığı bir avuç atalık karakılçık tohumuyla başladı yolculuğumuz. Bunları tane tane döktük. 500 dönüme yetecek kadar çoğalttık. Bugün itibariyle topraklarımızı işgal eden, sağlığımızı bozan ithal tohumların yerini yeniden Anadolu’nun yerli tohumu almaya başlıyor. Bir atalık tohumu bir kere daha şehrimizi doyurmak için büyük ölçekte üretilmeye başlanıyor. Bugün burada Seferihisar’da başlattığımızı bölgemizin bereketli ovalarına yayıyoruz.” demişti.

Editör: Haber Merkezi