İzmir'in Menemen ilçesinde "zimmet ve irtikap" soruşturması kapsamında tutuklanıp görevden uzaklaştırılan eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, yargılandığı davanın ilk duruşmasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Daha sonra görülen duruşmada adli kontrol şartı da kaldırılan Aksoy, göreve iadesini talep etmiş ancak İçişleri Bakanlığı'ndan olumsuz yanıt almıştı. 

Serdar Aksoy, mahkeme kararına göre belediye başkanlığına geri dönmek için bir engel olmadığını ve suçsuzluğunun ispat edildiğini anlatmak için ilçede bir kampanya başlattı. Aksoy, haksız yere görevden uzaklaştırıldığını ve göreve iadesinin yapılması gerektiğini belirten el ilanlarını Menemen kent merkezi ile tüm köy ve kasabalarında yurttaşlara dağıttı.

Yurttaşlara yapılan bilgilendirmede, "20.11.2020 tarihinde hakkımda başlatılan soruşturma sonrası evraklarda bulunan imzanın bana ait olmadığı ve yapılan araştırmalar sonucu herhangi bir kamu zararının olmamasına rağmen hakkım olan Menemen belediye başkanlığı görevim iade edilmemektedir. Şu çok iyi bilinmelidir ki demokrasi mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu can bu tende durdukça hakkım olanı geri almak için mücadele edeceğim." ifadelerine yer verildi.  (CUMHURİYET)

Editör: Haber Merkezi