İZ GAZETE - Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İz Web TV’de Barış Özdil’in sorularını yanıtladı. Koronavirüs salgını sürecinde Selçuk ilçesinin durumunu da anlatan Sengel, “Selçuk hem tarım hem turizm bölgesi, turizm anlamında bu sene ciddi bir çöküş var. Hatta yok denilebilecek durumda o yüzden maddi anlamda insanları zorlayan bir süreç, halk için üzerimize düşen görev neyse yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Salgın ile mücadelede belediye personelinin korunmasının önemli olduğunu dile getiren Filiz Ceritoğlu Sengel, “Dışarıda hizmet veren personellerimiz var” dedi. Salgının ekonomik açıdan olumsuz etklilerinin söz konusu olduğunu söyleyen Sengel, salgın sürecinde insanların güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasına önem verdiklerini ve bu amaçla Efes Selçuk Halk Pazarını kurduklarını söyledi. Sengel, “Tezgaha ben dâhil olmak üzere herkes girdi. Hep beraber halk için hizmet yapmanın keyfini yaşadık. Olumlu tepkiler aldık. ‘Ekonomiye en azından böyle bir katkımız olur’ dedik. Ayrıca gençlerimizin önderliğinde erzak toplama işine girdik. Paketler ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ihtiyaç sahiplerine olabildiğince uzanmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

‘KARA KARPUZU HAYATA GEÇİRMEK İSTEDİK’

“Tarım anlamında Selçuk’un potansiyeli zaten var” diyen Sengel, “Biz bereketli topraklarda yaşıyoruz. Bunu biraz daha doğruya doğru insanları yönlendirmemiz gerekiyordu. Geldiğimizden beri bunun için kafa yoruyorduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar var” diye konuştu. Bölgenin en fazla kapasiteye sahip soğuk hava deposunun Selçuk’ta olduğunu belirten Filiz Ceritoğlu Sengel, Selçuk’ta bir de kara karpuzu elde etmek niyetinde olduklarının müjdesini verdi. Belediye tarafından kurulmuş olan Efes Kent Tarlası’nda ekimlere önümüzdeki hafta başlayacaklarını kaydeden Sengel, “Selçuk’un unutulmuş ama çok meşhur olduğu kara karpuzunu hayata geçirmek istedik. Efes tarlasına halk sahip çıktı. Selçuk’un özlenilen kara karpuzunu tekrar elde etmeye başlayacağız. Efes tarlası noktasında halk pazarı bize bir şey gösterdi. Halkın uygun fiyatlı güvenilir gıdaya erişmesi kadar güzel bir şey yok. Sağlık her şeyden önemlidir” şeklinde konuştu.

Sengel ayrıca “Şu an toprak okullumuz tohum müzemiz ve üretici pazarımız inşaat halinde devam ediyor. Efes tarlasını kurduk. Ve atalık tohumlarımızı üretmeye başlamıştık. Tüm Türkiye eksin dedik ve elimizdeki tohumu Türkiye’nin dört bir yanına gönderdik. Şu anda bununla ilgili geri dönüşler alıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BU BİR YARIŞ DEĞİL’

Koronavirüs salgını sürecinde Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin performansına ilişkin “Ortada bir gerçeklik var. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tüm engellemelere rağmen; bir belediyeden beklenebilecek çok daha büyük performans sergiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıkları işler ve dokunduğu haneler ortada verdiği mücadele ortada. İstanbul ve Ankara’ya bakıyorsunuz halkın neye ihtiyacı olduklarını bilip ona göre adım atıyorlar” değerlendirmesinde bulunan Sengel, iktidarın koronavirüs salgınında verdiği sınav hakkında ise şunları söyledi:

“Hükümet tarafından alınan bazı kararlar var ama ben her şeyin ortaklaşa yapılmasını düşünüyorum. Salgının siyasetin ötesinde bir konusu var. Kol kola girilmesi bir dönemden bahsediyoruz. Halkın sağlığını korumamız, ihtiyaçlarını karşılamamız lazım. Bunu kavgaya girmeden kol kola yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Ancak ne yazık ki bunu göremiyoruz. Bu bir yarış değil.

O YARAYA TENEFFÜS EDECEKLER YEREL YÖNETİMLERDİR!

Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan vatandaşları bu süreci ne kadar sağlıklı ne kadar huzurlu ve ne kadar iyi geçirdiğine yönelmek gerekir. O yaraya teneffüs edecekler yerel yönetimlerdir. Bunu kabul etmek gerekir”

Editör: Haber Merkezi